Beautyblogger van de maand: Aranka


Aranka Haverkamp is de beautyblogger van de maand augustus. Haar beautyblog By Aranka bestaat alweer een jaar en is in die tijd behoorlijk gegroeid. Ik interviewde Aranka over haar website.

Hoe ben je begonnen met By Aranka?
“Ik ben begonnen met By Aranka omdat ik het hebben van een website ontzettend miste. Als klein meisje was ik altijd op Kindertent te vinden en had ik daar een eigen pagina. Ik was altijd druk bezig met foto’s bewerken en ook meidendingen te behandelen. Toen ik 13 was startte ik een eigen fanwebsite van Kylie Minogue, ik had de website helemaal in HMTL gemaakt en was daar erg trots op. Alleen mijn interesse in haar werd steeds minder dus ik stopte ermee. Ik begon beauty steeds leuker te vinden en het hebben van een website steeds meer te missen. Ik maakte dus weer een website aan en zo is By Aranka begonnen.”

Wie is jouw grote voorbeeld op beautyblog gebied?
“Cynthia van Miss Lipgloss is wel mijn grootste voorbeeld op beautyblog gebied. Hoe zij alles doet vind ik erg leuk, ze staat ook zo positief in alles en pakt alles goed aan. Haar site is echt een goede en duidelijke website met goede informatie. En ze heeft het erg ver geschopt. Hoe zij het allemaal heeft wil ik in de toekomst ook!”

Waar bestaat jouw dagelijkse make-up uit?
“Ik draag dagelijks heel erg natuurlijke make-up. Ik breng een laagje poeder aan en wat blush. Op mijn ogen doe ik oogschaduw en mascara en dat was het wel. Voor de rest niks. Natuurlijk heb ik dagen waar ik meer draag maar dit is het meestal.”

Wat is het laatste beautyproduct dat je hebt gekocht?
“Dat zijn de nieuwe producten uit de Essence 50’s Girls Reloaded collectie. Ik heb daarvan 2 lipsticks, oogpotlood en een poeder gekocht.“

Welk product mag in geen enkel make-up tasje ontbreken?
“Lippenbalsem! Als ik ergens een hekel aan heb zijn het droge lippen, die moeten dus goed verzorgd worden. In elke tas, jas en zelf in mijn werkkleding zit er wel één!”

Wat voor artikelen schrijf je het liefst en waarom?
“Ik schrijf het liefst reviews omdat ik hier lekker mijn eigen mening in kan geven en er mooie foto’s bij kan maken van het product. Ik houd er ook van om producten goed uit te testen en daar dan uiteindelijk mijn mening over te geven.”

Wat is je favoriete make-up merk?
“Absoluut MAC en Catrice als mijn Budget merk.”

Wat is jouw beautygeheim?
“Poeh, dat is een lastige! Ik heb niet echt een beautygeheim.”

Wat is je ergste beautyflater?
“Veel te donkere foundation dragen, ik heb een hele lichte huid en een geschikte foundation voor mij vinden is niet echt makkelijk. Op de dag van de schoolfoto wou ik een mooie egale huid, alleen het was nog donker ’s ochtends dus deed een proefmonster foundation op. Ik moest meteen op school aangekomen al op de foto. Toen we de foto’s mee naar huis kregen zag je een veel te donker hoofd met een witte nek, het zag er echt niet uit!”

Kun je mij iets over jezelf vertellen wat je lezers nog niet van je weten?
“Eh, een goede! Ik heb dyslexie, een aantal lezeressen weten dat misschien niet. Ik krijg namelijk vaak comments dat mijn spelling niet goed is, dat vind ik altijd erg vervelend omdat ik er altijd erg mijn best doe om dit te voorkomen, maar ik zie de fouten gewoon niet. En dat is natuurlijk wel belangrijk voor een blog, om correct te spellen en goede zinnen te hebben. Voor de rest wat mijn lezeressen niet weten is dat ik heel vaak een bril op heb!”

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit de Beautyblog Top 25. By Aranka staat op nummer 23 in de Beautyblog Top 25.