Dé schoenentrends voor winter 2021/2022

Dé schoenentrends voor winter 2021/2022

Ben je al klaar voor de winter en heb je al je dikke truien en laarzen alweer van zolder gehaald? Dan heb je vast wel gemerkt dat je weer nieuwe items nodig hebt voor aankomende winter. Het is dan ook fijn om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends als je van plan bent om nieuwe items aan te schaffen. Bij verschillende webshops, zoals mode webshop Van den Assem, is er een uitgebreide assortiment waar je gegarandeerd zult slagen voor je nieuwe favoriete schoenen, maar welke schoenen moet je kiezen? Daarom zullen we in dit artikel de laatste schoenentrends bespreken, zodat je helemaal op de hoogte bent voor aankomende winter. Ben je ben benieuwd? Lees dan snel verder!

Hoge knielaarzen

Tijdens de koude winterdagen wil je jezelf natuurlijk zo warm mogelijk aankleden. Hierdoor zijn hoge knielaarzen dan ook de perfecte schoenen voor in de winter. Naast dat ze praktisch en comfortabel zijn, zijn de knielaarzen ook nog eens trendy. De laatste jaren is de knielaars steeds populairder geworden. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker afzaklaarzen voorbij komen. Zoals het woord al zegt zijn dit laarzen die als het ware afzakken en hierdoor wat losser zitten. Deze laarzen geven je outfit dan ook een nonchalante, maar ook elegante en trendy look. Doordat de laarzen wat losser vallen, zitten ze comfortabeler dan strakke knielaarzen. Terwijl dat strakke knielaarzen ook zeker een trend zijn deze winter. Deze laarzen zijn erg elegant. Wil je het wat spannender en sexy maken? Dan kun je kiezen voor een strakke knielaars met een slangenprint. Hoge knielaarzen variëren in hakhoogte. Zo kun je voor een comfortabele platte zool gaan, maar ook voor een hogere hak. 

Enkellaarsjes

Ook de lagere variant van de knielaarzen, oftewel de enkellaarsjes, zien we dit jaar weer veelal terugkomen. Deze laarsjes kun je dan ook dragen voor iedere gelegenheid en zijn hierdoor multifunctioneel. Onder een casual outfit met een spijkerbroek kan een enkellaarsje erg leuk staan, maar als je ’s avonds doorgaat om een drankje te drinken zijn je enkellaarsjes nog steeds geschikt. Enkellaarsjes kun je natuurlijk ook tijdens de zomer dragen, maar een overduidelijke trend tijdens de winter is het hogere enkellaarsje. Dit is in principe ook logisch, aangezien de hogere variant je enkels goed warm houden tijdens de koude dagen. Verder zijn deze enkellaarsjes er met en zonder veter, zoals reg rag schoenen, die deze winter erg populair zijn. Verder zijn beige tinten ook erg populair wat betreft laarzen en deze zie je dan ook erg veel terug deze winter. Dit is dan ook leuk om te combineren met een beige trui of jas. Verder zijn de enkellaarsjes met de ‘sok’-bovenkant ook erg populair. Dit wil zeggen dat de bovenkant van de laars bestaan uit een elastische stof. Deze stof sluit dus nauw aan aan je been, waardoor je het niet snel koud zult hebben. Ideaal voor de koude winterdagen dus!

Zachte materialen

Verder zien we dat er bij schoenen deze winter veel gebruik wordt gemaakt van zachte materialen. We zien dus veel nepbont terug deze winter. Dit zit voornamelijk aan de binnenkant van de schoenen wat natuurlijk zorgt voor lekkere warme voeten. Daarnaast zie je hiervan bij de bovenkant van de schoen een randje nep bont of vacht, wat een erg leuk detail is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de welbekende UGG schoenen, die zeker ook dit jaar weer uit de kast mogen worden gehaald. UGG’s zijn namelijk ook dit jaar zeker een goede aankoop. Toch kun je in veel meer schoenen nepbont terugvinden. Zo hebben verschillende sneakers bont aan de binnenkant en sommige voeren dit zelfs door naar de buitenkant van de sneaker. Zo kun je schoenen aanschaffen met een heerlijk zacht vachtje. 

Kortom, deze winter is fashion met comfort vergezeld wat natuurlijk erg fijn is. Hierdoor hebben we warme voeten en enkels en zien we er ook nog eens trendy uit. Ga je dus voor een elegante of nonchalante hoge knielaars? Hierdoor zul je in ieder geval warme benen hebben. Bovendien kun je ook kiezen voor een trendy enkellaarsje met bijvoorbeeld een elastische bovenkant. Daarnaast kun je ook voor ultiem comfort gaan en kiezen voor een schoen dat enkel bestaat uit zachte materialen. Eén ding is zeker, je zult het deze winter in ieder geval niet koud hebben.