Deze cosmetische ingrepen worden veel gedaan in Nederland

Deze cosmetische ingrepen worden veel gedaan in Nederland

Steeds meer Nederlanders kiezen voor plastische chirurgie. Dat heeft verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan ontevredenheid over een lichaamsdeel, omdat een lichaamsdeel niet goed werkt, of omdat een cosmetisch probleem een lichaamsdeel ontsiert. Daarnaast zijn er ook functionele redenen om voor cosmetische ingrepen te kiezen.

Populairste cosmetische ingrepen

Op het gebied van cosmetische ingrepen denkt men vaak dat het luxe is en dat het vooral gedaan wordt om er mooier uit te zien. Toch is dit niet altijd het geval. Als de ogen bijvoorbeeld niet voldoende werken en lenzen dragen tot problemen leidt, kunnen patiënten ervoor kiezen om hun ogen te laten laseren. Een hangend ooglid kan grote ongemakken zoals verminderd zicht of hoofdpijn veroorzaken. Niet alle cosmetische ingrepen zijn om die reden alleen maar een vorm van beauty. Maar ook de behandelingen zoals een liposuctie, borstvergroting of haarimplantatie blijven populair.

Oog laseren

Als je klaar bent met het dragen van een bril of lenzen alleen maar irritatie veroorzaken, is ooglaseren bij Dutch Clinic een goede oplossing. Het is dan ook een van de populairste cosmetische ingrepen. Bij een ooglaserbehandeling past de arts met een laserstraal de vorm van het hoornvlies aan. Op die manier is het scherp te zien zonder hulpmiddelen. Met ooglaseren worden ook problemen als verziendheid, bijziendheid of een cilinderafwijking gecorrigeerd. Een reden waarom patiënten er vaak voor kiezen, is omdat het volledig pijnloos is.

Ooglidcorrectie

Bij overhangende oogleden kan het zicht behoorlijk beperkt zijn. Er zijn verschillende ooglidcorrectie mogelijkheden. Het is het gevolg van het verslappen en uitrekken van spieren rondom het oog. Daarnaast kan de huid gaan plooien en ontstaan er wallen onder de ogen. Er zijn dus verschillende redenen om voor een ooglidcorrectie te kiezen. In Nederland worden er doorgaans tussen de 20.000 en 35.000 ooglidcorrecties per jaar uitgevoerd.

Liposuctie

Er kunnen vetophopingen op verschillende plekken op het lichaam ontstaan. Denk aan de onderkin, de buik of de heupen. Deze vetophopingen zijn vaak het gevolg van te veel vetcellen bij mensen met een genetische aanleg. Op andere plekken op het lichaam is de vetlaag dan wel normaal. Deze overtallige vetophopingen kunnen worden weggezogen aan de hand van liposuctie. Het is dus niet bedoeld om gewicht te verliezen, maar om de contouren te verbeteren.

Liposuctie is over het algemeen weinig risicovol en vindt plaats door heel kleine steekgaatjes te maken. Blijkt je huid niet voldoende elastisch te zijn, dan is liposuctie vaak niet voldoende. Toch is het een van de meest uitgevoerde ingrepen in ons land. Het aantal klinieken dat deze behandeling uitvoert, neemt de laatste jaren behoorlijk toe.

Borstvergroting

Borsten verliezen hun stevigheid na de zwangerschap of door gewichtsverlies. Daarnaast zijn er veel vrouwen die nooit echt een grote borstomvang hebben gehad. Het groeien van de borsten is in dat geval in de puberteit achtergebleven. Veel vrouwen voelen zich daardoor niet echt vrouw. Om deze reden kiezen vrouwen er vaak voor om hun borsten te laten vergroten. Dat kan aan de hand van implantaten (prothese) of door lipofilling. Bij implantaten brengt de arts een prothese in achter de borstklier. De implantaten zijn er in verschillende groottes, vormen en vullingen.

Uiteraard gebruikt een betrouwbare kliniek alleen betrouwbare implantaten, zodat deze geen risico voor het lichaam kunnen voelen. Doordat de implantaten gemaakt zijn van siliconengel, blijft de borst natuurlijk aanvoelen en krijg je een vollere vorm. Bij lipofilling wordt de borst vergroot aan de hand van vet van het eigen lichaam. Middels liposuctie wordt dan wat vet weggehaald bij een plek met overtollige vetcellen. Deze worden dan met injecties verdeeld over de borsten. Deze methode is vooral geschikt voor mensen die al een borstomvang hebben, maar deze willen vergroten. Het resultaat is blijvend, zonder protheses.

Haarimplantatie

Natuurlijk zijn het niet alleen vrouwen die kiezen voor een cosmetische ingreep. Mannen krijgen vaak op latere leeftijd last van een wijkende haargrens of kaalheid. Dat terwijl een volle haardos vaak jeugdigheid en een gezonde uitstraling betekent. Ook vrouwen kunnen hier last van hebben. Het is een trend dat steeds meer mensen kiezen voor een haarimplantaat. Na implantatie lijkt de haardos weer volledig natuurlijk. Er kan ook gekozen worden voor de FUE-methode, waarbij grafts aan de achterzijde van het hoofd verwijderd worden en weer worden ingebracht op de kale plek. Daardoor lijkt het kapsel weer volledig natuurlijk.