Essence make-up Crystalliced winter 2012


De nieuwe collectie van Essence make-up voor winter 2012 staat geheel in het teken van winterse kleuren en draagt daarom de passende naam Crystalliced. De koele pasteltinten en subtiele glanseffecten zouden voor een winterse make-uplook moeten zorgen.


De Crystalliced collectie van Essence make-up bevat 4 kleuren vloeibare oogschaduw. Deze producten beloven een ultrazachte textuur die voor ogen als ijskristallen zorgen. Verkrijgbaar in de kleuren It’s a snow-woman’s world, de blauwkleurige Ice eyes baby, Ice crystals on my window en Iced age reloaded.

Een product waar ik erg benieuwd naar ben is de liquid highlighter, Essence is namelijk 1 van de weinige budgetmerken die zo’n product in het assortiment heeft. De liquid highlighter is op veel manieren te gebruiken, zo kun je hem met je foundation mengen of aanbrengen op plekken waar je net wat extra glans wilt.


Naast de 4 oogschaduws zijn er nog 3 kleuren lipgloss verkrijgbaar in soortgelijke tinten. It’s a snow-woman’s world, Ice eyes baby en Ice crystals on my window zijn licht van kleur en zorgen voor glanzende lippen. De 2 glitter frosters, in de kleuren Frosted champaign en diamond dust, kunnen zowel op lippen, ogen en gezicht aangebracht worden voor een glanzend effect. De nagelstickers lijken op kleine sneeuwvlokjes en ijskristallen.


De 5 nagellakjes uit de Crystalliced collectie van Essence make-up hebben dezelfde kleuren als de rest van de lijn. Ook de namen, It’s a snow-woman’s world, Ice crystals on my window, Iced age reloaded, Ice eyes baby en Frosted champaign hebben we al eerder voorbij zien komen.

Waren we gewend eerst wit op onze wimpers aan te brengen en daarna zwart, deze keer is het andersom. De Snow flake mascara topper breng je als laatst aan en zorgt voor witte glinsterende wimpers, wie durft het aan?

Ik ben niet weg van het uiterlijk van de producten. De Essence make-up Crystalliced collectie voor winter 2012 ziet er wederom weer een beetje kinderachtig en goedkoop uit, al is dat laatste niet zo heel vreemd aangezien de producten inderdaad lekker betaalbaar zijn. Wel jammer dat de collectie pas vanaf half januari verkrijgbaar is, er zitten namelijk een aantal leuke items bij die goed bij de feestdagen pasten.

[bawlu_buttons]