Goedkope borstimplantaten veroorzaken kanker


30.000 Franse vrouwen hebben enorm veel spijt van hun borstvergroting. Hun siliconen moeten worden verwijderd, omdat de goedkope borstimplantaten kanker kunnen veroorzaken.

Franse artsen maakten dinsdag bekend dat vrouwen met implantaten van het merk Poly Implant Prothese hun siliconen moeten laten verwijderen. 8 vrouwen met deze implantaten hebben een vorm van kanker gekregen na hun borstvergroting. Vrouwen worden dan ook opgeroepen om dit type implantaten te laten weghalen. De operatiekosten zullen worden vergoed door de Franse overheid.

Implantaten van het merk Poly Implant Prothese worden al een jaar niet gebruikt, door de vele klachten over het merk. Meer dan 2000 vrouwen dienden al een klacht in, omdat de protheses ze vaak scheuren. De fabriek sloot vorig jaar zijn deuren, maar nu is gebleken dat de implantaten kanker kunnen veroorzaken. De implantaten werden ook geëxporteerd naar Engeland, daar zouden nog eens 50.000 mensen met siliconen van het merk rondlopen.

Update

Inmiddels is bekendgemaakt dat het verband met kanker nog niet helemaal zeker is. De Franse overheid suggereerde dit eerder wel. Het advies om de implantaten te laten verwijderen blijft wel van kracht, want de kans op lekken en scheuren is nog steeds groot. Uit verschillende documenten blijkt dat tienduizenden vrouwen over de hele wereld implantaten hebben van Poly Implant Prothese.