How to: invlecht


Een invlecht kun je op verschillende manieren maken. Zo kun je een invlecht maken met je hele haar, een gewone invlecht en een invlecht die op je haar ligt. In deze how to leer je hoe je een invlecht maakt die op je haar ligt en die je aan de voorkant kunt maken.

Benodigdheden


Voor de invlecht heb je de volgende spullen nodig:

  • Haarlak
  • Schuifspeldjes
  • Kam
  • Borstel
  • Elastiekje

Stap 1


Als eerst borstel je het haar goed door, waarna je een zijscheiding maakt. Vanaf de zijscheiding pak je een plukje haar en dit verdeel je in drie plukken.

Stap 2


Het begin van deze invlecht maak je eigenlijk precies hetzelfde als een gewone vlecht, maar dan omgekeerd. Dus in plaats dat je de ene pluk over de andere pluk doet, doe je de ene pluk onder de andere pluk. Op deze manier komt de vlecht er mooi op te liggen. Als je het begin hebt, dan pak je steeds een plukje van het loshangende haar erbij. Zo vlecht je het haar dat los hangt mee.

Stap 3


Je gaat op deze manier door totdat je het loshangende haar aan de zijkant hebt gehad en aan bent gekomen bij het oor. Zorg er bij deze vlecht wel voor dat je met de vorm van het hoofd mee gaat en je handen dichtbij het hoofd houdt. Anders wordt de invlecht namelijk veel te los.

Stap 4


Nu je al het haar hebt gehad aan de zijkant, vlecht je het plukje dat je in je hand hebt op een normale manier. Je vlecht dus nog een stukje door met de gewone vlecht. Dan zet je de vlecht schuin naar achteren vast met een schuifspeldje in dezelfde kleur als het haar en de invlecht is gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.