How to: Oud en Nieuw nagels


Tijdens de feestdagen kun je lekker losgaan met je nagellak. Als je eens iets nieuws wilt proberen en even tijd hebt, zijn deze Oud en Nieuw nagels misschien iets voor je.

Van deze Oud en Nieuw nagels is eigenlijk alleen de ringvinger knallend. De zilveren lijnen doen een beetje denken aan vuurwerk. Voor Oud en Nieuw kun je natuurlijk ook gewoon gaan voor een glittermanicure, maar met deze how to kun je eens wat anders proberen.

Benodigdheden

  • Plakband of tape
  • Zwarte nagellak
  • Zilveren nagellak
  • Glitternagellak
  • Schaar

Basis


Als eerste begin je met een basecoat, want zwarte nagellak kan je nagels groenig maken en dat wil je natuurlijk niet. Daarna breng je op 4 nagels een mooie glanzende zwarte lak aan. Ik heb hier gekozen voor Noir de Chine van Bourjois. Op je ringvinger breng je een zilver glimmend lakje aan, met wat glitters eroverheen. Ik heb hier gekozen voor Gosh Silver en een glitterlakje van de Hema, maar je kunt natuurlijk ook voor andere glitterende vuurwerkkleuren kiezen.

Plakband


Bij deze stap komt het plakband weer om de hoek kijken. Je knipt kleine pizzapuntjes uit het plakband en plakt ze even op je hand zodat ze niet te erg plakken. Als de nagellak op je ringvinger helemaal gedroogd is, plak je de puntjes op je nagel en lak je met de zwarte lak eroverheen. Zorg ervoor dat de lak in 1 keer dekt en haal meteen voorzichtig het plakband weer eraf. Als het goed is heb je nu een nagel die zwart met zilver gestreept is.

Top

Als topcoat kun je natuurlijk een glanzende transparante nagellak gebruiken, maar ook een lakje met glitters staat erg mooi bij deze combinatie. Voor een echt Oud en Nieuw gevoel kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lakje met roze of rode glitters, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Doe jij iets bijzonders met je nagels met Oud en Nieuw?