How to: steil haar met stijltang


Heb je geen steil haar van jezelf, maar zou je dat weleens willen? Hier lees je hoe je je haar steil kunt maken met een stijltang.

Benodigdheden


Om je haar steil te maken met een stijltang heb je het volgende nodig:
– Borstel
– Puntkam/kam
– Klemmen
– Stijltang
– Haarlak
– Serum

Stap 1


Je begint altijd met het borstelen van je haar, om te voorkomen dat er knopen in zitten. Daarna begin je voor het gebruik van de stijltang, altijd met het aanbrengen van een serum. Ik heb hier gekozen voor Biosilk, omdat deze erg goed werkt. Je kunt ook kiezen voor een ander serum, zolang het product maar beschermt tegen de hitte van de stijltang. Je doet een klein druppeltje van het serum in je handpalm en brengt het met twee handen aan in het haar. Zorg hier dat je niet te dicht bij de hoofdhuid komt, anders wordt je haar snel vettig.

Stap 2


Dan maak je met de kam, of puntkam, een middenscheiding en zet je het haar vast met klemmen. de onderste pluk laat je los, omdat je onderaan begint met de stijltang.

Stap 3


Je pakt met je kam de onderste pluk haar, de tanden van de kam wijzen naar boven waardoor je de pluk op kunt pakken. Je zet de stijltang zo dicht mogelijk bij de haaraanzet, maar je raakt de hoofdhuid net niet. Zorg dat je de huid niet raakt, want de stijltang is heel heet. Dan beweeg je de kam langzaam naar beneden, gevolgd door de stijltang.

Mocht het met een kam niet lukken, kun je de pluk haar natuurlijk ook met je handen pakken. Ik heb voor de kam gekozen, omdat het haar erg warm wordt van de stijltang. Als je de pluk gedaan hebt, maak je met je kam een scheiding voor een nieuwe pluk. Laag voor laag maak je het haar steil. Als je de achterkant gedaan hebt, ga je aan de zijkant staan. De zijkant doe je precies hetzelfde als de achterkant, pluk voor pluk.

Stap 4


Je kunt de stijltang iets naar binnen buigen, zodat de punten van het haar mooi naar binnen vallen. Als je het hele haar gedaan hebt, breng je het in model. Tot slot kun je nog wat serum gebruiken om pluis tegen te gaan en een beetje haarlak zodat het resultaat langer blijft!

Leave a Reply

Your email address will not be published.