How to: visgraatvlecht


De visgraatvlecht lijkt heel ingewikkeld, maar met een beetje oefening kun je het straks ook zelf! Je kunt de visgraatvlecht vanuit een staart maken, in een pluk haar of als invlecht. Ik leg hier uit hoe je de invlecht visgraatvlecht zelf kunt maken.

Benodigdheden:

  • Kam
  • Haarlak
  • Elastiekje
  • Waterspuit

Stap 1


Je begint met het haar goed naar achteren te kammen, omdat de visgraatvlecht ook naar achteren ingevlochten wordt. Dan pak je aan de voorkant een plukje haar, als je met je kam de scheiding voor het plukje maakt wordt het plukje rechter. Dit plukje verdeel je in tweeën, omdat de visgraatvlecht met 2 plukjes gevlochten wordt. Maak pluizig haar een beetje nat met water, dat vlecht een stuk makkelijker!

Stap 2


De twee plukjes die je vast hebt, kruis je als het ware. Dus het ene plukje leg je over het andere plukje. Dan pak je een plukje haar dat nog los hangt, dus niet van de plukjes die je in je handen hebt. Dit plukje doe je over de ene pluk heen naar de andere. Op de foto lijkt het dus alsof ik drie plukjes vast heb, maar het linker plukje gaat over het middelste plukje naar de rechter pluk. Daar houd je de pluk dan bij vast, het linker plukje hoort dus nu bij de rechter pluk.

Vervolgens pak je ook aan de rechterkant een plukje van het loshangende haar en die voeg je bij de linkerpluk. Zorg bij het pakken van de plukjes dat je de scheidingen recht houdt. Als je de visgraatvlecht strak wil hebben, houd je handen dan dicht bij het hoofd.

Stap 3


Je pakt steeds weer een plukje en doe die er aan de andere kant bij. Je legt de pluk dus over de andere pluk heen als het ware.

Stap 4


Als je bij de nek aangekomen bent, is al het loshangende haar gevlochten. Je gaat dan op dezelfde manier verder met de twee plukken die je nog in je hand hebt. Nu pak je een dunne streng haar uit de linker pluk en die breng je daaroverheen naar de rechterpluk. Dan pak je een streng haar van de rechterpluk, die je naar de linker pluk brengt. Zo ga je door totdat je nog een klein plukje haar over hebt en dan zet je de visgraatvlecht vast met een elastiekje.