Liposuctie vet na een jaar terug


Na een jaar is het vet alweer terug dat tijdens een liposuctie verwijderd wordt, erg lang plezier heb je er dus niet van! Toch zit het vet dan niet op dezelfde plek als waar het verwijderd is, maar op een hele andere plaats op je lichaam.

Vrouwen die bijvoorbeeld vet hebben laten weghalen op hun bovenbenen, kunnen erop rekenen dat het vet er na een jaar op een andere plek weer aan zit. Vooral schouders, de bovenbuik en armen zijn plaatsen waar het nieuwe vet zich dan graag ophoopt. Dit nieuws hebben onderzoekers van de universiteit van Colorado ontdekt.

Het onderzoek werd gedaan onder 32 vrouwen die allemaal een gezond gewicht hadden. 14 van deze vrouwen hebben een liposuctie ondergaan en 18 van hen deden mee om het verschil te kunnen aantonen. Alle vrouwen werden verschillende keren gemeten, namelijk 6 weken, 6 maanden en een jaar na de liposuctie.

Uit het onderzoek bleek dat het vet weg was op de plaats waar zij de liposuctie hebben laten doen, maar toch op een andere plek terug was gekomen. Obesitasspecialist Leibel zegt in The Independent dat je niet kunt sollen met moeder natuur. Hiermee doelt hij erop dat het vet er toch wel zit, alleen dan op een andere plek!