Masker voor droog haar maken


In de zomer heeft je haar door de zon en zwemmen het vaak zwaar te verduren. Daarom vind je hier een recept om zelf een masker voor droog haar te maken.

Het is helemaal niet moeilijk om zelf een voedend haarmasker te maken om je haar een handje te helpen tijdens de zomer. Dit masker is uitermate geschikt voor droog en beschadigd haar.

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 5 eetlepels zoete amandelolie
  • 2 eetlepels honing

Masker droog haar maken

Doe de honing en amandelolie samen in een kom. Zet deze kom in een kom met warm water zonder dat er water in de kom met de ingrediënten loopt. Roer goed zodat de honing en de olie goed vermengd worden. Het mengsel moet lauw aanvoelen. Als dit zo is voeg je de eidooier toe en klop je alles tot een glad mengsel.

Dit mengsel breng je aan op droog haar, beginnend bij de haarwortels en het daarna verdelend over het hele haar. Hierbij masseer je zachtjes de hoofdhuid. Dit laat je een kwartier intrekken en vervolgens spoel je het uit met lauw water. Daarna was je je haar zoals altijd.

Let op: Dit masker uitspoelen met te warm water zorgt ervoor dat het ei gaat stollen. Het masker is niet houdbaar en moet dus meteen gebruikt worden nadat het is gemaakt.

Foto via Sanatate