Review: Burberry lippenstift Union Red


Tijdens de feestdagen mogen mooie rode lippen natuurlijk niet ontbreken. Daarom heb ik de Burberry lippenstift in de kleur Union Red gereviewd.

Product


De Burberry lippenstift Union Red zit verpakt in een staalgrijze vierkante huls met daarop de bekende ruit van het merk. De verpakking heeft een magnetische sluiting, waardoor de dop als je deze dicht doet automatische sluit. Ik vind de verpakking er chic ogen en de automatische sluiting is niet alleen handig, maar ook leuk om mee te spelen.

De lippenstift, die Burberry Lip Cover noemt, is zelf ook versierd met een ruit. Volgens het merk is dit een zachte satijnachtige lippenstift, die zorgt voor een mooie glans en long lasting is. Daarnaast worden lippen van vocht voorzien en moeten ze voller lijken.

Gebruik


Je kunt de Burberry lippenstift direct aanbrengen op de lippen. Omdat een rode kleur al snel voor vlekken kan zorgen, breng ik het toch liever aan met een penseel. Bij het aanbrengen rook ik een zachte rozengeur. Zelf vond ik dit niet vervelend, omdat ik de geur niet meer rook toen de lippenstift eenmaal op mijn lippen zat. Mocht je een gevoelige neus hebben, dan is het misschien wel verstandig om even te ruiken voordat je het koopt. Wat mij bij het aanbrengen ook direct opviel is dat de lippenstift inderdaad heel zacht en soepel is.

Resultaat


De Burberry lippenstift in de tint Union Red is een rode lippenstift met een subtiele glans en bijna geen shimmer. De kleur is niet te warm en niet te koud, maar leunt wel een beetje naar oranje. De kleur bevat veel pigment, waardoor je lippen met 1 laagje gekleurd zijn.

Toch ben ik persoonlijk niet weg van de tint. Begrijp me niet verkeerd, want ik vind de kleur van de lippenstift zelf geweldig, maar het is niets voor mij. Omdat ik vrij licht ben, vind ik het bij mij te heftig. Maar als je iets donkerder bent, dan is Union Red perfect.

Deze Burberry lippenstift bleef bij mij ongeveer 4 uur zitten en voor een prijs van 29 euro vind ik dat niet long lasting. Hierna had ik nog wel zo’n 2 uur een zachte rode glas op mijn lippen. De kleur gaf tijdens het eten en drinken ook heel erg af. Toen ik een broodje at, werd dit echt rood. Daarnaast is de lippenstift is niet makkelijk te verwijderen.

Wat ik heel fijn vond is dat de lippen verzorgd worden. Mijn lippen werden goed gevoed, waardoor ik geen last kreeg van droge lippen. Het product voelt heel soepel en je hebt niet het idee dat je een heel plakkaat op je mond hebt zitten, iets wat ik wel vaak heb met andere rode lippenstift. Daarnaast ogen mijn lippen ook voller.

Burberry Lip Cover Soft Satin lippensift

Variant: Union Red No. 17
Prijs: 29 euro

Voordelen:
+ Chique verpakking
+ Verpakking sluit automatisch
+ Lichte rozengeur
+ Lippenstift is soepel en zacht
+ Goed gepigmenteerd
+ Lippen worden gevoed

Nadelen:
– Geeft heel erg af
– Blijft 4 uur zitten
– Lastig te verwijderen

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”9.5″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”8.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”7.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”9.0″]