Review: Catrice nagellak Blue Cara Ciao


Naast pasteltinten, zijn felle kleuren zeker ook hip deze lente. Daarom heb ik de Catrice nagellak 400 Blue Cara Ciao voor je gereviewd.

Het product


Catrice belooft ons met deze nagellak het wow effect. Met een streep van het kwastje zouden wij de ultieme glans, intensiteit en dekking van de lak beleven. De nagellak zit in het ronde potje van 10 ml, met de zwarte dop zoals we van Catrice gewend zijn. Er zit geen formaldehyde in de lak. Dit is een giftige stof die naast de stank, slecht is om in te ademen of op je huid te krijgen. Zelf vermijd ik deze stof niet, omdat ik niet denk dat de stof veel kwaad kan als je alleen je nagels lakt.

Het gebruik


De Catrice Blue Cara Ciao nagellak heeft een klein kwastje waar je aardig precies mee kan werken. Ik breng eerst een base coat van Orly aan. Hij dekt net niet goed genoeg om 1 laagje aan te brengen. Met 2 laagjes heb je wel een goed dekkende laag. Ook droogt het vrij snel voor een budget nagellak. Van een duurder merk zou ik verwachten dat het sneller gaat, maar vergeleken met mijn andere Catrice lakjes droogt deze vrij vlot.

Het resultaat


Catrice beloofde ons glans, intensiteit en dekking. Ik vind de glans en intensiteit niet beter dan bij een gemiddelde nagellak, maar ook niet slechter. Volgends het merk is 1 laagje genoeg voor de perfecte dekking. Helaas is 1 laagje net niet voldoende, je ziet mijn nagel er dan nog doorheen. Catrice komt de belofte dus niet hellemaal na, maar komt in de buurt.

Omdat ik hele zwakke nagels heb, chipt mijn nagellak heel snel. Daarbij heb ik geen top coat aangebracht, omdat ik bang was dat de laag op mijn nagels dan te dik werd. Hierdoor gaat het altijd heel snel bladeren. Deze lak begint bij mij na 36 uur heel licht te chippen. Eventueel zou je een klein beetje nagellak over de chips aan kunnen brengen en dan is het weer in orde. De meeste budget varianten chippen bij mij al binnen 24 uur. Een duurdere van bijvoorbeeld O.P.I. chipt bij mij na 48 uur.

Ik ben erg te spreken over dit product. Catrice Blue Cara Ciao nagellak blijft goed zitten en dekt goed, zeker voor die prijs. Als je de kleur leuk vindt en houdt van budget, raad ik deze zeker aan. Als je het niet erg vind om wat meer te betalen en de kwaliteit erg belangrijk vindt van een nagellak, dan zou ik deze niet kopen. Ook moet je natuurlijk houden van de opvallende kleur.

Product: Catrice Ultimate Nail Lacquer nagellak 400 Blue Cara Ciao
Prijs: €2,49

Pluspunten:
+ Prijs
+ Blijft goed zitten
+ Goede dekking
+ Formaldehyde vrij

Minpunten:
– Meerdere laagjes nodig

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”7.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”8.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”6.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”7.0″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.