Zo voorkom je droge lippen

droge lippen voorkomen
Hoewel we ditmaal niet een extreem koude winter hebben, merk ik toch dat mijn lippen droog en branderig aanvoelen. Om dit te voorkomen vind je hieronder hoe je droge lippen kunt verhelpen.

In de winter kunnen je lippen door de temperatuurverschillen droog en branderig aanvoelen en soms zelfs gaan bloeden. Alleen een hydraterende lipbalsem is in dit tijd van het jaar dan ook vaak niet genoeg. In de wintermaanden verzorg ik mijn mond dan ook extra om droge lippen te voorkomen.

Scrubben

Als ik velletjes op mijn lippen heb, heb ik de neiging om hieraan te gaan trekken en bijten, waardoor mijn mond gaat bloeden. Ik scrub de velletjes dan ook weg. Hierdoor komt de doorbloeding opgang, waardoor lippen er gezonder uitzien. Je kunt de velletjes weg scrubben met een tandenborstel, washandje of met een speciale lipscrub. Je kunt deze scrub ook gemakkelijk zelf maken. Hier staat uitgelegd hoe je lipscrub maakt.

Verzorgen

Smeer je mond voor het slapen gaan in met een verzorgende lipbalsem. Tijdens het slapen trekt de balsem goed in en kan het zijn werk doen. De volgende ochtend sta je dan ook op met zachte en gehydrateerde lippen.

Hydrateren

Hoewel langhoudende lippenstiften ideaal zijn, zijn ze minder geschikt voor de winterperiode. Je kunt beter kiezen voor een hydraterende lippenstift of een getinte lipbalsem. Deze verzorgen je drogen lippen namelijk beter.

Tips tegen droge lippen

Je droge lippen verzorgen is heel belangrijk. Naast de bovenstaande stappen kun je nog meer doen tegen dit probleem. Want water en eten spelen ook een belangrijke rol. Hier vind je nog meer tips tegen droge lippen.