Vrouw lijkt 5 jaar ouder in winter


Vrouwen lijken soms wel 5 jaar ouder in de winter. Meer dan 80 procent van de vrouwen heeft in de winter last van donkere kringen onder de ogen, waardoor ze er een stuk ouder uitzien.

Een team Amerikaanse wetenschappers onderzocht de ogen van meer dan 5.000 vrouwen tijdens verschillende seizoenen. Daaruit kwam dat de wallen van vrouwen een stuk donkerder zijn in de winter. Dit kwam door een gebrek aan zonlicht, waardoor donkere kringen meer opvallen tegen de lichtere huid. In de winter zijn vrouwen ook sneller moe door vitaminegebrek, waardoor de wallen erger worden. De onderzochte vrouwen leken gemiddeld 4,8 jaar ouder in de winter.

Volgens experts zijn donkere wallen nog erger dan rimpels en grijze haren. Door het gebrek aan zonlicht maken we in de winter minder vitamine D en vitamine K aan. Door dit gebrek krijgen vrouwen meer last van donkere kringen en opgezette ogen. De oplossing? Zorg ervoor dat je meer vitamine binnenkrijgt door verse groente te eten om het gebrek op te vangen. Probeer ook teveel zout te vermijden, want hierdoor houd je meer vocht vast en daar worden je wallen erger van. Iets meer slapen kan ook helpen om je wallen te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.