Vrouwen onzeker zonder make-up


Volgens een Amerikaans onderzoek is de helft van de vrouwen onzeker als ze geen make-up draagt. Vrouwen zouden zich verstoppen achter hun cosmetica.

Uit het onderzoek van het Renfrew Center Foundation, onder 1.292 Amerikaanse vrouwen, bleekt dat 44 procent zich onzeker voelt zonder make-up. 16 procent van de vrouwen vindt een gezicht zonder make-up onaantrekkelijk en 14 procent voelt zichzelf kaal zonder make-up.

Ongezonde verslaving

De onderzoekers vinden dit verontrustend. Ze zeggen dat make-up niet meer is om je mooier te maken, maar een deken om je gevoelens achter te verbergen. De onderzoekers denken dat vrouwen make-up gebruiken om hun zelfbeeld te veranderen. De meeste vrouwen beginnen op hun 13e met make-up. Dat is nog iets waar de onderzoekers zicht erg zorgen over maken. Ze vinden 13 jaar te jong om make-up te dragen. Ze noemen het een ongezonde verslaving.

Ook blij zonder make-up

Gelukkig is de helft van de vrouwen wel blij met hun gezicht zonder make-up. 32 procent van de vrouwen zegt dat make-up hun een goed gevoel geeft en 44 procent gebruikt cosmetica om rimpels te verbergen of te voorkomen. 48 procent van de vrouwen vindt dat ze er beter uitziet met make-up.

Ik hoor bij de groep vrouwen die prima zonder make-up de straat over durft. Make-up geeft me een fijn gevoel en ik vind zeker dat het me er beter uit laat zien. Ik snap niet waar iedereen altijd zo moeilijk overdoet als het om cosmetica en jonge vrouwen gaat. Make-up is leuk en ook jonge mensen willen zich mooi maken.