Zelf papillotten maken


Als je krullen in je haar wilt, zijn er heel veel verschillende manieren om die er in te krijgen. Vandaag kun je zien hoe je zelf papillotten kunt maken.

We weten dat hitte super slecht is voor je haar en toch gebruiken we allemaal krultangen, stijltangen en föhns. Als je je haar niet wil beschadigen, maar toch krullen wil kun je papillotten gebruiken. Het leuke is, dat je ze niet hoeft te kopen, maar ook gewoon zelf kunt maken!

Benodigdheden:

  • Haarborstel
  • Elastiekje
  • Dik papier of stevig plastic
  • Schaar
  • Haarlak

Borstelen


Zorg dat je haar vochtig is als je begint. Je haar mag niet kletsnat zijn, maar ook niet droog. Borstel je haar even door.

Papillotten maken


Nu kun je het dikke papier of het stevige plastic pakken. Gebruik bijvoorbeeld een plastictasje. Als je te dun papier of plastic hebt gebruikt, merk je het al snel. Dan krijg je je haar niet goed in de papillot gerold. Knip stroken van ongeveer 2 bij 10 centimeter.

Haar verdelen


Als je veel en lang haar hebt, kan het makkelijker zijn om je haar in 2 stukken te verdelen. Maak bijvoorbeeld een Franse staart, of knot met een elastiekje.

In je haar draaien


Pak nu een pluk haar, hoe kleiner de pluk, hoe fijner de krul en hoe langer het blijft zitten. Draai de onderkant van je haar om de papillot heen en rol de papillot verder om. Als je hellemaal tot bij je hoofd bent gerold kun je makkelijk een knoop in de papillot leggen zodat het blijft zitten. Doe dit met elke pluk haar.

Eruit halen


Je haar heeft nu even nodig om te drogen. Je kunt gewoon een tijdje iets anders gaan doen of je kunt gaan slapen. Als je haar hellemaal droog is, kun je de papiloten eruit halen en haarlak in je haar spuiten.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”15157″]