Aantal scheurende borstimplantaten stijgt


Het aantal scheurende borstimplantaten stijgt. Uit cijfers die The Sun opvroeg bleek dat het aantal complicaties na een borstvergroting meer dan verdubbeld is.

Het aantal scheurende borstimplantaten steeg in 2010 met 10 procent. In 2010 werd er 153 keer melding gemaakt van gescheurde borstimplantaten. In 2006 was dat nog 73 keer. Volgens verschillende artsen komt de stijging niet doordat de implantaten slecht zijn, maar doordat vrouwen te snel te grote borsten willen. Bekende sterren als Jordan zouden de aanleiding zijn voor veel vrouwen om te grote borsten te willen.

Sterren zoals Jordan laten hun borsten niet in 1 keer heel groot maken, maar in verschillende etappes. Dit is voor de meeste vrouwen niet te betalen, waardoor zij meteen hele grote implantaten willen. Artsen weigeren meestal vrouwen die te grote borsten willen, of raden een kleinere maat aan. Maar steeds meer vrouwen zoeken naar een andere kliniek, die wel aan hun wensen wil voldoen. Het gevolg is dat er te snel te grote implantaten worden gebruikt, waardoor het aantal gescheurde implantaten stijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.