Beautyblog voor tips tijdens chemo

Beautyblogger Chemo
Toen Laura Cannon op 22-jarig leeftijd te horen kreeg dat ze borstkanker had, besloot ze de ziekte met stijl te lijf te gaan. Ze begon daarom een beautyblog met tips voor tijdens de chemo.

Vorig jaar november werd bij de Britse Laura Cannon borstkanker vastgesteld. Afgelopen januari startte ze een beautyblog genaamd Laura Louise and her naughty disease om haar ervaringen te delen met lotgenoten. Zo schreef ze in haar online dagboek over hoe rode schoenen helpen om de aandacht af te leiden van een kaal hoofd. Maar ook hele ernstige zaken zoals haar dubbele borstamputatie en de contractie die volgde komen aanbod. Verder vertelt ze dat ze 6 keer chemo onderging en nu radiotherapie krijgt, hoe het is om je wimpers te verliezen en je haren te moeten afscheren.

Hoewel Laura een zware tijd achter de rug heeft, is ze heel positief. “Ik wilde aantonen dat vechten tegen kanker niet alleen maar slecht en moeilijk is. Ik wilde iets goeds halen uit een slechte situatie. Mijn grootste obstakel bleek het feit dat geen haar hebben me er ziekelijk deed uitzien. Terwijl ik er niet wil uitzien als een ziek iemand als ik met vriendinnen ga lunchen. Dus heb ik gewerkt aan mijn chemo chic. Ik dank het universum dat Beyoncé, Rihanna en Jessie J momenteel ook kort haar hebben. Misschien denken mensen daardoor wel dat ik er trendy bijloop,” laat ze aan de Daily Mail weten.