Beautyblogger van de maand: Evelien


Evelien Kristèl is de beautyblogger van de maand juli. Haar schattige beautyblog Oh Fashion bestaat nu ruim een jaar. Ik interviewde Evelien over haar site.

Wie of wat is de inspiratiebron geweest voor jou om te beginnen met een Beautyblog?
“In maart 2010 kwam ik zelf op het idee om een blog te starten, omdat ik op Twitter altijd graag mijn aankoopjes en tips deelde. Diverse beautybloggers die ik toen toevallig kende op Twitter lieten regelmatig een reactie achter op mijn site en zodoende leerde ik beautyblogs kennen. Ik begon zelf een beetje met make-up te experimenteren. Later begon ik zelf ook over te bloggen. Inmiddels is mijn stash behoorlijk gegroeid en zo ook mijn liefde voor make-up.”

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan je blog?
“Ik ben elke week bijna 2 uur bezig aan de site zelf, zoals de thema’s, codes, plug-ins, etc. Qua artikelen verschilt het, een gemiddelde review kost me een uurtje om te schrijven inclusief foto’s maken en nabewerken. Sommige artikelen zijn kort of simpel en daar ben ik slechts een kwartier mee bezig, en sommige artikelen zijn weer wat langer en daar kan ik uren aan werken. Al met al zou ik zeggen ruim 15 uur in de week.”

Wat vind je het leukste aan het hebben van een beautyblog?
“Het delen van mijn bevindingen! Ik vind het heerlijk om foto’s te maken van een product (en het shoppen ervan), er een review over te schrijven en natuurlijk de reacties te lezen. Ook niet mis zijn natuurlijk de spullen die ik soms krijg thuisgestuurd om te reviewen, want ik ben dol op nieuwe producten uittesten. Maar ook vind ik het leuk om nieuwe thema’s te maken, leuke plug-ins te vinden en gewoon mijn creativiteit kwijt te kunnen.”

Waar komt je liefde voor Hello Kitty vandaan?
“Hm, moeilijke. Ik weet wel dat ik altijd al een zwak heb gehad voor alles wat schattig is. Schattige kleuren, schattige dieren, schattige noem het maar op. En Hello Kitty is gewoon the queen of cuteness! Ik vind haar gewoon zo leuk met dat strikje op haar kop en alle schattige spulletjes die ze van Hello Kitty maken.”

Wat is jouw beautygeheim?
“Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt beautygeheimen heb. Ja, ik gebruik overal primers voor zodat alle make-up beter en langer blijft zitten. En ik kijk welke kleuren oogschaduw het allerbeste bij mijn ogen staat. Maar dat zijn niet echt geheimen, denk ik.”

Wat is je favoriete beautyproduct?
“Ik denk mijn blush palette, de laatste tijd kan ik niet meer zonder. Er zitten 10 goed gepigmenteerde kleuren blush in die bij elke look passen.”

Welk product mag in geen enkel make-up tasje ontbreken?
“Blush! En een mooie kleur lipstick.”

Welke make-up zou verboden moeten worden?
“Blauwe mascara, ik zou niet weten hoe je dat in godsnaam mooi zou kunnen combineren.”

Wat is je favoriete beautytrend van deze zomer?
“Gele nagellak! Ik vind het een lief en vrolijk kleurtje, ongeacht welke huidskleur. Het staat bij elke look mooi!”

Kun je mij iets over jezelf vertellen wat je lezers nog niet van je weten?
“Ik heb jaren geleden de opleiding dierverzorging gedaan, als vrijwilligster in een dierenasiel gewerkt en mijn certificaat EHBO van de dierenambulance gehaald. Dieren zijn mijn hobby, mijn passie en mijn leven!”

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit de Beautyblog Top 20. Oh Fashion staat op nummer 17 in de Beautyblog Top 20.