Beautyblogger van de maand: Linda


Linda Bosman is de nieuwe beautyblogger van de maand! Op haar site Whatabeauty Schrijft ze sinds februari 2009 over cosmetica en over haar persoonlijke leven. Daarbij krijgt ze hulp van haar vriendin Sanne, die sinds juli 2009 meewerkt aan de blog met daarop battles, reviews en filmpjes. Beautyblog interviewde Linda over haar blog.

Hoe kwam je op het idee om een beautyblog te beginnen?
“Ik heb kort geschreven voor Girlscene en daarna voor Styleguide toen het van de ene op de andere dag begon te kriebelen om voor mezelf te beginnen. Ik kocht impulsief een domeinnaam en begon gewoon te bloggen, na een half jaar alleen bloggen kwam mijn vriendin Sanne erbij en sindsdien doen we het gezellig samen.”

Hoe ziet jouw dagelijkse werkdag eruit?
“In juni liep mijn contract bij mijn werk af en sindsdien ben ik helaas nog werkzoekende. Momenteel stort ik me dus maar volledig in Whatabeauty, maar ik verdien er (nog?) geen geld mee, dus mijn baan kan ik het niet noemen. Over het algemeen gaat mijn wekker om 8:30 uur en begin ik mijn dag met mijn hond eten geven, uitlaten, zelf ontbijten en douchen. Daarna probeer ik wat productfoto’s te maken of filmpjes op te nemen. De rest van de dag ben ik dan foto’s of filmpjes aan het bewerken en artikelen aan het schrijven. Aan het einde van de dag ga ik koken en komt mijn vriend thuis van zijn werk. ’s Avonds probeer ik internet meestal te laten voor wat het is en kijk ik graag een filmpje met mijn vriend.”

Wat vind je het leukste aan het bloggen?
“Ik mag slap kletsen over mijn hobby en mensen vinden dat nog leuk om te lezen en te bekijken ook! Dat vind ik gewoon ontzettend leuk. Er komen mensen dagelijks op je site langs, die dezelfde interesses hebben als jij. Dat is echt alleen maar gezellig.”

Waar bestaat jouw dagelijkse make-up uit?
“Dat is regelmatig anders, maar op dit moment is het ongeveer dit: eerst mijn GOSH velvet touch foundation primer, dan Inglot foundation, concealer en vloeibare blush. Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik nu een Hema potloodje en voor mijn ogen een potlood van Urban Decay, de 24/7 glide on pencil in Zero. Dan een lijn -met soms een wing- boven mijn ogen met MAC blacktrack. Mijn mascara op dit moment is L’Oréal Volume Million Lashes. Mijn mond is elke dag anders, maar op dit moment zijn mijn favoriete keuzes: Maybelline the color sensation – Mango Diamonds, Urban Decay lipjunkie – Peroxide of een GOSH lipbalm.”

Waar koop jij je make-up?
“Zowel bij de drogist (Essence, Catrice, Maybelline, L’Oréal, Max Factor), als bij de parfumerie (Chanel, Dior) en bij de pro-stores (Inglot, MAC).”

Wat is je favoriete beautyproduct?
“Ik denk dat dat op dit moment de vloeibare blush is van Inglot. Hij werkt fijn, je kunt de kleur goed opbouwen en het ziet er natuurlijk uit. Ik ga altijd een beetje stralen als ik deze blush draag. Ik wil deze dan ook graag in nog veel meer kleuren!”

Wat is jouw beautygeheim?
“Reinigen! Elke avond je make-up er goed af halen en je huid voeden met een fijne nachtcrème. De volgende ochtend ook weer goed reinigen en weer een crème op. Ik gebruik zelf ’s avonds reinigingsdoekjes – het liefst van Demak’up – en Bio-oil om mijn huid weer te voeden en om mijn acné littekens te vervagen, ook gebruik ik een oogcrème van de Kruidvat. ’s Ochtends gebruik ik onder de douche een facial purity bar van The Beauty Bakery in Dead sea mud. Deze helpt tegen de acné. Daarna gebruik ik een dag- en nachtcrème van de Tuinen met Tea Tree om weer mijn acné te helpen bestrijden.”

Wat is je ergste beautyflater?

“Ik heb een half jaar lang met een te roze foundation rondgelopen, waardoor ik in het daglicht lichtelijk oranje werd. Binnen leek hij perfect, maar buiten was ik een oompa-loompa.”

Wat is één trend die we dit najaar tegen zullen komen?
“Ik denk dat de heftige lippen nog wel even blijven. Verder komen natuurlijk de smokey eyes ook nog weer even om de hoek kijken, zowel in zwart als in paars- en bruintinten.”

Waar zien we jou over 3 jaar?
“Hopelijk heb ik dan Whatabeauty tot mijn bedrijf kunnen maken en daarnaast een leuke webshop die goed loopt, dat wil ik al tijden. Maar vooral hoop ik dat ik dan nog steeds met veel plezier dagelijks aan het bloggen ben en jullie nog steeds met veel plezier komen kijken!”

Beautyblogger van de maand
Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit de Beautyblog Top 25. Whatabeauty staat op nummer 10 in de Beautyblog Top 25.