Beautyblogger van de maand: Willemijn


Willemijn van Lochem is de beautyblogger van de maand juni. Willemijn is eigenaresse van de beautyblog Livelifegoreous, die zij 2 jaar geleden oprichtte. Zij zorgt samen met Martine voor de artikelen op de site. Ik interviewde beautyblogger van de maand Willemijn van Livelifegoreous.

Hoe ben je begonnen met Livelifegoreous?
“In maart 2009 startte ik bij web-log een blog, genaamd LiveLifeGorgeous. Ik kende het fenomeen ‘beautybloggen’ en het leek mij leuk om het ook te gaan doen, zodat de mensen mijn mening konden horen over producten en ik tips kon delen. Het begon klein, als een hobby, maar al gauw werd het steeds groter en in september van 2009 ging LiveLifeGorgeous.nl de lucht in. En ik ga nog lekker eventjes door!”

Wie of wat is de inspiratiebron geweest voor jou om te beginnen met een beautyblog?
“Ik bezocht toen al aardig wat beauty- en modeblogs en waren op meidenportals zoals Girlscene de artikelen over beauty mijn favoriet. Ik raakte geïnspireerd en wilde mijn mening en ervaringen ook delen.”

Hoe ziet de taakverdeling eruit tussen jou en Martine?
“Ik ‘run’ de boel, denk aan contact met bedrijven, administratie etc., en schrijf het meeste. Wat dat betreft is het nog steeds mijn website. Martine is een ontzettende waardevolle aanvulling vind ik en een soort partner in crime. We delen wel een heleboel, zo werken we samen op onze vrije dagen, brainstormen we veel samen en heeft zij ook een boel input die de website heel goed kan gebruiken. Alles gaat eigenlijk vrij natuurlijk.”

Hoe ziet jouw dagelijkse werkdag eruit?
“Ik studeer Logopedie en loop op dit moment 3 dagen stage. De andere 2 dagen werk ik aan een onderzoek. LiveLifeGorgeous wandelt daar een beetje tussendoor. Op die 2 dagen van mijn onderzoek zet ik mijn tempo vaak een versnelling hoger, zodat ik een dagdeel aan de site kan werken. Ook ’s avonds doe ik nog veel. Mailtjes en comments lezen en beantwoorden gaat eigenlijk de hele dag door, óók op stage.’s Ochtends voor stage, in mijn middagpauze en als ik weer naar huis ga. Lang leve smartphones met mobiel internet!”

“Zaterdag en/of zondag zijn echte werkdagen voor LiveLifeGorgeous. Dan begin ik meestal met foto’s maken, schrijf ik wat artikelen, maak ik een filmpje, bewerk ik foto’s en filmpjes, pas nog wat artikelen aan en verwerk persberichten. Druk, druk, druk, maar oh zo leuk!”

Waar bestaat jouw dagelijkse make-up uit?
“Ik gebruik eigenlijk altijd een primer, foundation, poeder, blush, lipstick en mascara. Ook zet ik mijn wenkbrauwen net iets donkerder aan. En als ik tijd over heb, maak ik nog een mooie ooglook, met eyeliner en oogschaduw in neutrale tinten.”

Wat is je favoriete beautyproduct?
“Zo, die is moeilijk! Ik ben eigenlijk wel heel gehecht aan foundation, moet ik zeggen. Op dit moment is mijn favoriet de Photo Finish Foundation van Catrice, super cheap en een prachtig effect. Maar lipsticks… Zucht, te moeilijk dit.”

Welke make-up zou verboden moeten worden?
“Ik kan eigenlijk niets bedenken. Wat de een staat, staan de ander totaal niet. Bij Martine staan goudtinten en mosgroene kleuren geweldig, dat moet ik niet proberen. Aan de andere kant ben ik meer van blauw en paars, iets waar zij zich niet gauw aan moet wagen. Ik denk dus niet dat er een product verboden zou moeten worden.”

Waar koop jij je make-up?
“Ik koop mijn make-up eigenlijk overal, zowel op internet als in winkels. Mijn favoriete winkels in Nederland zijn de Douglas voor MAC en Bobbi Brown en de Sephora voor Too Faced, Benefit, Chanel, YSL en Dior. Maar ook bij Yves Rocher, Rituals, Hema en The Body Shop snuffel ik graag even rond. Verder shop ik graag op Ebay, bij Boozyshop.nl, AllCosmeticsWholeSale.com en NonPareilBoutique.com.”

Welk product mag in geen enkel make-up tasje ontbreken?
“Een nagelvijl! Niets is irritanter dan een haakje of een half ingescheurde nagel. Brrr! Oh, en een (getinte) lippenbalsem.”

Kun je mij iets over jezelf vertellen wat je lezers nog niet van je weten?
“Zeker, ik heb een ‘scoop’ voor jullie! Ik ga verhuizen! Haha! Een groot deel van mijn bezoekers weet volgens mij wel dat ik en mijn vriend al vrij lang opzoek zijn naar een iets groter huisje en met een eigen voordeur en die hebben we nu gevonden. Nu moeten al mijn beautyproducten dus ingepakt en weer uitgepakt worden. Dat wordt een behoorlijke klus!”

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit de Beautyblog Top 20. Livelifegoreous staat op nummer 8 in de Beautyblog Top 20.