Beautyfabels over huidverzorging


De beautytips worden ons om de oren geslingerd. Op tv geven ze advies, in magazines lees je tips en op internet vind je veel how-to filmpjes waarin kenners hun beautygeheimen delen. Soms spreken tips en adviezen elkaar enorm tegen. Ik heb wat beautyfabels over huidverzorging onder de loep genomen.

Tandpasta helpt tegen puistjes

Veel mensen smeren een laagje tandpasta op hun puisten zodat deze uitdrogen. Dit werkt echter niet tegen pukkels. Het uitdrogen van een puist is niet hetzelfde als het verhelpen van een puist. Daarnaast zitten er veel stoffen in tandpasta die slecht zijn voor de huid. Nog sterker, tandpasta kan pukkels zelfs veroorzaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat er puistjes rondom je mond en kin kunnen ontstaan door tandpasta. Gebruik tandpasta dus alleen waarvoor het echt bedoeld is!

Alle producten uit 1 lijn

Volgens veel dermatologen en professionals, waaronder Amerikaanse cosmetica-expert Paula Begoun, is het onzin om alle huidproducten uit 1 lijn te gebruiken. De meeste verzorgingsproducten zijn helemaal niet uniek. In alle crèmes, lotions en reinigproducten zijn namelijk bijna dezelfde stoffen verwerkt. Dat het beter is om alles uit 1 lijn te gebruiken, is puur een marketingstrategisch verkooppraatje.

Bruine huid als bescherming

Veel mensen gaan, voordat de zomervakantie begint, een paar keer naar de zonnebank om hun huid voor te bereiden op de zon. Natuurlijk is het lekker om al een klein beetje bruin te zijn als je in Spanje over het strand loopt, maar een bruine huid biedt geen goede bescherming. Pigment kan de schadelijke werking van uv-straling maar minimaal beperken. Het is, ook met een bruine huid, erg belangrijk dat je jezelf in blijft smeren met zonnebrandcrème.

Verschil tussen dag- en nachtcrème

Er zit een groot verschil tussen dagcrème en nachtcrème. Dagcrème beschermt de huid voor invloeden van buitenaf. Nachtcrème voedt en hertelt de huid juist als je slaapt. Dagcrème kun je op zich ook ’s nachts opsmeren, maar andersom niet. Nachtcrème is namelijk veel te vet voor overdag. Als je na het opsmeren ook nog foundation aanbrengt, krijg je vlekken.

Huidverzorging mannen en vrouwen

Je kunt beter geen crème van je vriend of vader opsmeren. Veel mensen denken dat alleen de geur en verpakking zijn afgestemd op mannen, maar in werkelijkheid zitten er ook andere stoffen in verzorgingsproducten voor mannen. Mannen hebben namelijk een dikkere en vettere huid. Daarnaast zweten zij meer en hier zijn veel producten op afgestemd.

Cellulite alleen bij dikke vrouwen

Dat alleen dikke vrouwen last hebben van cellulite is een fabel. Maar liefst 9 op de 10 dames krijgt in hun leven te maken met putjes in hun benen of billen. Zelfs de meest slanken kunnen kampen met cellulite. Het is echter wel beter zichtbaar bij een dikker lichaam.

Komkommer tegen wallen

Wallen zijn vochtophopingen die ontstaan door te weinig slaap. Een plakje komkommer kan hier niets aan veranderen. Geen enkel verzorgingsproduct is, jammer genoeg, opgewassen tegen wallen. Het enige wat echt werkt is genoeg nachtrust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.