Bizarre beautyrituelen: varkenspoten eten


In de naam van beauty doen vrouwen de meest bizarre dingen. Sommige gaan namelijk verder dan een spuitje botox of een anti rimpelcrème. Zo eten veel vrouwen in Japan varkenspoten als anti verouderingsmiddel.

In Japan is zijn varkenspoten enorm populair. De poten bevatten namelijk collageen en dat werkt tegen huidveroudering. Het maakt je huid elastisch en stevig waardoor het een jeugdige uitstraling behoudt. Op jonge leeftijd maak je genoeg collageen aan, waardoor je huid er gezond uitziet. Maar als je de 25 bent gepasseerd, neemt de natuurlijke productie van collageen af. Hierdoor krijgen mensen rimpels en een oudere huid. Producten met collageen zijn daarom erg populair onder de Japanse bevolking. Zij zijn echt bezeten van cosmetica, supplementen, drank en voedsel waar de stof in zit.

In New York is er zelfs een Japans restaurant waar varkenspoten het belangrijkste onderdeel op de menukaarten zijn. Maar liefst 33 van de 39 gerechten bevatten namelijk varkenspoten. Het klinkt niet erg smakelijk, maar het schijnt best lekker te zijn. En als je er mooier van wordt, eten mensen het natuurlijk graag.