Blijft de trend van vakanties in eigen land zich voortzetten?

vakantiehuis

Experts verwachten dat de naweeën van de coronacrisis nog jarenlang merkbaar zullen zijn in de toeristenbranche. Met name internationale vakantiereizen worden sinds de uitbraak van het coronavirus aanmerkelijk minder gemaakt. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) zal het inkomend toerisme in ons land in 2022 weliswaar toenemen, maar de aantallen van 2019 zullen lang niet worden gehaald. Men gaat uit van slechts 58 procent van het niveau van destijds. Daarentegen stijgt het binnenlands toerisme echter wel tot aan het niveau van 2019. Die waarde wordt zelfs dit jaar al bereikt. Er is sprake van een toename van het binnenlands toerisme met 29 procent ten opzichte van het rampjaar 2021.

Gouden tijden voor verhuur

Voor bezitters van een vakantiehuisje breken daarmee gouden tijden aan. Nu steeds meer landgenoten ervoor kiezen om een huisje te huren in Nederland, is het voor de bezitters van dergelijke accommodaties steeds lucratiever geworden om hun stulpje in de verhuur te zetten. Vooral ook doordat de waarde van vastgoed flink in de lift zit, is een vakantiehuis verhuren een zeer aantrekkelijke optie geworden. Door hiervoor een professionele partij in de arm te nemen, heb je er zelf nauwelijks zorgen aan en levert het een leuk extraatje op.

Daar vieren Nederlanders hun vakantie

De vraag is natuurlijk waar Nederlanders voor kiezen als ze op vakantie gaan in eigen land. Natuurlijk is iedereen daarin anders en is de keuze voor een bepaalde accommodatie zeer afhankelijk van de gezinssamenstelling en de persoonlijke voorkeuren. Huisjes in de natuur zijn geliefd bij jong en oud, maar een gezin met kinderen zal specifiek op zoek gaan naar activiteiten die aansluiten bij de leeftijden van de kleintjes. Vanwege de rust en de ruimte is Zeeland al jaren een populaire vakantiebestemming. Logisch dus dat voor mensen die een vakantiehuis verhuren Zeeland een locatie is waarvan je bij voorbaat weet dat je betrekkelijk veel animo zult kunnen krijgen.