Dit kan regelmatig sporten betekenen voor jouw huid

Dit kan regelmatig sporten betekenen voor jouw huid

Je weet vast wel dat sporten goed is voor je gezondheid. Of dat met regelmatig sporten je conditie met sprongen vooruit gaat. Wist je ook dat regelmatig sporten goed is voor je huid? Uiteraard wel in combinatie met gezond eten en drinken. Het is de combinatie van factoren die ervoor zorgt dat je huid een echte boost krijgt. Ontdek hier wat regelmatig sporten daarbij kan betekenen voor je huid.

De bloedcirculatie van je huid verbetert

Een van de positieve effecten die sporten op je huid heeft, is de verbetering van de bloedcirculatie. Je huid is van je lichaam het grootste orgaan. Door te sporten, stimuleer je de bloedcirculatie van je organen en dus ook van je huid. Dat betekent dat er sprake is van een optimale aanvoer van zuurstof naar je lichaamscellen. Bovendien zorgt regelmatig sporten ervoor dat afvalstoffen op een efficiëntere en snelle wijze door je lichaam zijn af te voeren. Je huid komt er daardoor beter uit te zien. Al zin gekregen om te sporten om je huid een boost te geven? Kijk dan eens bij de Basic-Fit sportscholen met keuze uit allerlei sporten.

Je krijgt een zuiverder huid

Nog een voordeel van regelmatig sporten, is dat je huid zuiverder wordt. Het gaat dan vooral om de gezichtshuid. Daar zorgt de betere bloedcirculatie voor, maar het transpiratieproces draagt daar eveneens aan bij. De afvalstoffen in je gezichtshuid krijgen een duwtje naar buiten toe en daarom gaat je huid er glanzend uitzien. Verder profiteer je van de aanmaak van collageen als je vaak sport. In de loop der jaren neemt de aanmaak van collageen af en dat werkt rimpels in de hand. Door te gaan sporten, heb je kans dat je minder snel rimpels krijgt. Je huidcellen zijn door het sporten namelijk beter in staat om optimaal te functioneren.

De spieren in je gezicht ontspannen

Het sporten vergt de nodige inspanning, maar zorgt tegelijkertijd of vooral na de tijd ook voor ontspanning. Je merkt al snel na regelmatig gesport te hebben dat de spieren in je gezicht meer ontspannen zijn. Dat is terug te zien in je huid die daardoor rustiger overkomt en expressielijnen bijvoorbeeld laat verzachten. Nog een tip: als je regelmatig gaat sporten, zorg dan ook dat je voldoende water drinkt. Veel water drinken bevordert de afvoer van afvalstoffen en laat je huid er nog gezonder uitzien. Blijf je huid ook goed verzorgen, want na het sporten douche je natuurlijk. Gebruik daarna een hydraterende crème.