Eerlijk vakmanschap met een bewust en persoonlijk proces

Eerlijk vakmanschap met een bewust en persoonlijk proces

Wanneer je kleding draagt, wil je natuurlijk dat het met eerlijk vakmanschap gemaakt is. Zo kunnen producten handgemaakt zijn, maar je wilt dan natuurlijk ook dat de persoon die bijvoorbeeld jouw jurk heeft gemaakt hier naar behoren voor is betaald. Maar hoe weet je of dit gebeurd? En hoe gebeurd het goed? In dit artikel geven we je hier wat meer informatie over zodat je in de toekomst bewuste keuzes kan maken als het aankomt op kleding. Ben je benieuwd? Lees snel verder. 

Handgemaakte producten

Zoals net genoemd kunnen producten handgemaakt zijn. Hierdoor is er tijd en aandacht aan het product besteed en zit er ook een persoonlijk verhaal aan. Vaak is de afwerking van deze producten ook zorgvuldiger gedaan met oog voor detail. Hierdoor zul je geen last hebben van loshangende stiksel of scheve stiksel. Daarnaast is het ook belangrijk dat de omstandigheden van de personen die jouw kleding maken goed zijn. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame breifabriek in Nepal waar kleding van So Good To Wear wordt gemaakt. Hier worden traditionele weeftechnieken gebruikt, waardoor je een authentiek kledingstuk zult kopen. Dit is natuurlijk intensief werk en het is hiervoor dan ook des te belangrijker dat de omstandigheden van de mensen die werken in deze fabrieken goed zijn. Het is daarom belangrijk om duurzame kleding te kopen. 

Duurzame producten

Dit zijn verantwoorde producten, maar tegelijkertijd ook tijdloos. Hierdoor kun je lang met de kleding doen wat betreft stof, maar ook wat betreft smaak. Een voorbeeld hiervan is duurzaam kasjmier bij So Good To Wear wat tot stand is gekomen met een bewust en persoonlijk proces. Dierenleed en het uitbuiten van lokale specialisten zul je bij deze materialen vaak tegenkomen, waardoor het belangrijk is om goed te kijken waar je kleding vandaan komt en te kijken hoe de omstandigheden van de lokale bevolking is. Wanneer je een goed bedrijf hebt gevonden, zoals So Good To Wear, zal er sprake zijn van eerlijk vakmanschap met een bewust en persoonlijk proces.