Gewone vrouwen als covermodel

Gewone vrouwen als covermodel
Dat make-up wonderen kan doen, is voor ons al lang geen geheim meer. Toch neemt dat niet weg dat ik soms nog versteld kan staan van sommige transformaties zoals van deze gewone vrouwen als covermodel.

De Russische Vadim Andreev heeft als doel om van gewone vrouwen covermodellen te maken. Want volgens de 29-jarige visagist kan elke vrouw met de juiste kennis, producten en tijd eruit zien als een celebrity. Toch vindt hij dat je niet altijd voor zware make-up moet kiezen. Zijn tips voor de alledaagse vrouw zijn dan ook als volgt: “Gebruik een lichte concealer onder je ogen, crème blush op de top van je wang en highlight op jukbeenderen. Doe wat bronzer onder je jukbeenderen en langs je kin en meng dit goed over het gezicht. Breng wat zwarte mascara aan op je wimpers en een warme roze lipgloss op je lippen.”

Ik vind transformaties van Vadim Andreev erg goed gelukt. Maar topmodellen zijn zonder make-up ook niet altijd moeders mooiste. Voorafgaand aan de Louis Vuitton show werden 51 modellen, waaronder Lara Stone en Coco Rocha, zonder make-up gefotografeerd. Wat opviel aan de foto’s is dat de meeste van hun een enorm voorhoofd, grote ogen en vaak ook een vlekkerige huid hebben.

Gewone vrouwen als covermodel 7

Gewone vrouwen als covermodel 6

Gewone vrouwen als covermodel 4

Gewone vrouwen als covermodel 3

Gewone vrouwen als covermodel 2

Gewone vrouwen als covermodel 1