Hoe kies je de perfecte parfum voor elke mood?

parfum

Veel vrouwen hebben een signature parfum dat ze elke dag verstuiven op hun favoriete outfit en hals. Ook blijven de meeste binnen één bepaald geurenpallet of ‘geurfamilie’. Op zich is er niets fout mee, maar net zoals je outfits kiest die passen bij hoe je je voelt, kan je ook parfum kiezen die je mood belichamen. Heb je nood aan wat extra energie of motivatie? Of wil je je net wat relaxen of heb je dat tikkeltje zelfvertrouwen nodig? Ook bij parfum kan je kiezen voor elke mood. Onze favorieten vind je hier!

Wat zijn parfumnoten?

First things first: hoe moet je nu parfumnoten interpreteren? Bij een parfum heb je altijd topnoten, hartnoten en basisnoten. Het verschil ligt in de vluchtigheid van de geur, waarbij de topnoten het vluchtigste zijn. Zo zijn topnoten vaak citrus, hartnoten bloemig en basisnoten aardser. De hartnoten ruik je wel tot 5 uur. Uiteindelijk kijk je dus best naar de hoofdakkoorden van elk parfum om de unieke geur te ontdekken van hoe de verschillende noten samenwerken.

Parfum die jou een boost geeft

Zomerse, citrus, aquatische en fleurige parfums geven jou een die extra energie die je misschien nodig hebt op een lange werkdag, een zonnige zomerdag of nog voor je ochtendkoffie. Onze frisse favoriet? De Versace Bright Crystal zal je verrassen met een zachte fruitige geur die je meeneemt naar je favoriete strand aan de côte d’azur. Wil je iets energiek maar ook wat zoet en romig voor herfstigere dagen? Girl of Now van Ellie Saab is dan een mooi alternatief met zachte tonen van amandel, mandarijn en peer.

Wees je meest sexy zelf

Hoofdakkoorden die je extra sexy doen voelen zijn kruidigere, aardse, musk en vanille geuren. Een combinatie van een zoet en pittig geurenpallet zoals bij het iconische Chanel parfum N° 5 maakt je extra sexy. Andere aantrekkelijke keuzes zijn Black Orchid of Jasmin Rouge van Tom Ford of The One For Her van Dolce & Gabbana.

Neem een momentje om te relaxen

Heb je een moeilijke dag? Veel stress op het werk of gewoon veel aan je hoofd? Neem dan een parfum dat je rustig maakt. Sprayhet ’s ochtends op en neem enkele diepe ademhalingen. Even een stressvol moment? Ruik aan je pols en herinner je momenten van rust en kalmte. Lavendel, rozen en citroenmelisse hebben een kalmerende werking, net zoals jasmijn. Onze favorieten om te relaxen zijn Lancôme idôle of à la folie.