How to: Kerstnagels


Met de Kerst besteedt je misschien extra aandacht aan je outfit en je make-up, maar ook je nagels kun je mooi versieren voor de Kerst. In deze how to zie je hoe je eenvoudig Kerstnagels kunt maken.

Kerstnagels zijn helemaal niet moeilijk te maken. Zorg voor een donkergroene of knalrode basis en zorg dan voor een klein detail, met een stickertje, glitters of een dottingtool. Op die manier hoeft jouw manicure voor de Kerst echt niet ingewikkeld te zijn, maar passen je nagels wel goed bij de feestdagen.

Benodigdheden


– Rode en groene nagellak
– Dottingtool
– Nagelstickers
– Glitternagellak

Basis


Na je basecoat kies je voor een kleur die te maken heeft met Kerst. Ik heb hier een hele donkergroene lak gebruikt van Essence, uit de Return to Paradise collectie. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rode kerstkleur. Zorg ervoor dat hij mooi dekt en corrigeer eventuele foutjes met een wattenstaafje en nagellakremover.

Rode besjes


Om de kerstkleuren goed te gebruiken, kun je rode besjes op je nagels maken. Ik heb hiervoor een dottingtool van Essence gebruikt, maar het gaat ook prima met een satéprikker of met een speld. Zet drie kleine stipjes op een hoekje voor een subtiel detail, of maak iets grotere stippen voor een meer opvallende nail art. De rode nagellak is Bloody Mary to Go, van Catrice.

Glitter


Glitters doen het altijd goed met de feestdagen. Over je rode of groene nagellak vallen zilveren of gouden glitters prima op. Ik heb hier het glitterlakje Julia van Essence gebruikt. Je kunt glitters zoals hier over je hele nagel doen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de tip van je nagels te voorzien van een opvallende topcoat.

Stickers

Nagelstickers zijn ontzettend makkelijk om snel een mooie nailart mee te maken. Merken als Essence hebben vaak wel nagelstickers in hun assortiment. De stickers die ik hier heb gebruikt komen bij de Zeeman vandaan. Op mijn pink zit een wit bloemetje, op mijn ringvinger een diamanten bloemetje. De nagel van mijn ringvinger was gescheurd, vandaar dat deze zo kort is. Je plakt de stickers gewoon op een droge onderlaag en lakt er daarna een transparante topcoat overheen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.