How To: Sinterklaas nail art


Misschien had je het al gezien in de Hot of Not, de Sinterklaas nagels. In deze How To zie je stap voor stap hoe je deze Sinterklaas nail art zelf kunt doen.

De mijter en het boek van Sinterklaas zijn rood met een geel kruis. Dit is heel eenvoudig op je nagels te maken, zodat je helemaal in de Sinterklaas sfeer bent op pakjesavond. Vooral als je Sinterklaas viert met jonge familieleden is deze Sinterklaas nail art erg leuk!

Benodigdheden

  • Gele nagellak
  • Rode nagellak
  • Plakband
  • Schaar

Stap 1


Als je een basecoat hebt aangebracht en hebt laten drogen, is het tijd voor de gele nagellak. Zorg ervoor dat je een goede laag aanbrengt, desnoods 2 lagen. Lichte lakjes zijn vaak niet in 1 keer dekkend, ook mijn nagellak was dat niet. Hier draag ik 2 lagen van Catric Bye, Bye Birdy! Laat je nagels daarna extra lang drogen, want je plakt er straks plakband overheen.

Stap 2


Zoals je in de vorige nail art How To met plakband al kon lezen, moeten je nagels hiervoor echt heel droog zijn. Knip stukjes plakband af tot dunne reepjes, en plak deze in een kruis over je nagel. Lak daarna je nagels met een rode lak. Je kunt maar 1 laag aanbrengen, dus zorg ervoor dat die goed dekt. Ik gebruik hier Fire Coral van E.L.F. Haal meteen nadat je de rode lak hebt aangebracht het plakband weer eraf, anders trek je strak de gele laag mee. Doe op deze manier al je nagels.

Stap 3


Corrigeer eventuele foutjes met een wattenstaafje met nagellakremover. Zoals je misschien al zag, had ik vooral moeite met mijn pink. Je kunt je nagels nog een klein beetje bijwerken met rode of gele nagellak als je wilt, maar pas op dat er geen dikke bobbels in je nail art komen. Maak nu je nagels helemaal af met een glanzende topcoat. Jij bent klaar voor het heerlijke avondje!