Huidverzorging tips voor de zomer


Als de zon schijnt wil iedereen er op zijn best uitzien. Helaas kan de combinatie van zonnebrand, crèmes, make-up en zweet er allen voor zorgen dat je huid verstopt raakt en gaat glimmen. Met de volgende huidverzorging tips voor de zomer is de kans groot dat je dit probleem voorkomt en een stralende huid hebt.

Lichtere formule

De zomer is de tijd om te kiezen voor een lichter formule. De dagcrème die je tijdens de koude maanden gebruikt is vaak te vol voor de zomer waardoor je huid verstopt kan raken. Kies daarom voor een lichtere dagcrème.

Zorg voor bescherming

Eén van de makkelijkste huidverzorging tips voor de zomer is dat je je lichaam tijdens een zonnige dag uit de zon houdt en beschermt. Door een fysieke barrière te creëren tussen je huid en de zon zorg je voor schaduw. Draag bijvoorbeeld een grote zonnehoed, tuniek of een maxi jurk als je veel tijd doorbrengt in de zon.

Smeren, smeren en smeren

Om je huid te bescherm tegen UV-stralen moet je zonnebrand gebruiken. Natuurlijk is dit algemeen bekend, maar na de eerste keer smeren vergeten veel vrouwen om te blijven smeren. Zonnebrand moet je om de paar uur opnieuw aanbrengen en zeker als je bent wezen zwemmen.

Het fijne aan zonnebrand is dat er tegenwoordig heel veel verschillende soorten zijn. Hierdoor is er voor elke huid, variërend van spierwit tot donker, een geschikte variant te vinden. Wil je weten welke zonbescherming jouw huidtype nodig heeft? Kijk dan hier.

Zorg voor hydratatie

Er zijn verschillende manieren om je huid te hydrateren in de zomer. Zo kun je eenmaal per week een hydraterend masker gebruiken en dagelijks een vochtinbrengende crème. Daarnaast is het ook handig om een hydraterende spray voor je gezicht in je tas te hebben, zodat je deze altijd kunt gebruiken als je huid trekkerig aanvoelt.

Koudere douche

Kies voor een koudere douche in plaats voor een warme, deze heeft namelijk de neiging om de huid uit te drogen. Een warme douche in combinatie met veel zon, maakt het nog eens erger en zorgt dan ook voor extra vocht tekort.

Scrubben

Je huid scrubben kan helpen om een mooie zomer glas te krijgen. Bij scrubben verwijder je de doden huidcellen waardoor je huid weer lekker glad aanvoelt. Het is overigens niet verstandig om je huid te scrubben net voordat je gaat zonnen, dit zorgt er namelijk voor dat je sneller verbrandt.

Verbrande huid

Ondanks dat je je huid goed verzorgt, kan het voorkomen dat je alsnog verbrandt. Als dit toch het geval is, dan vind je hier een aantal remedies tegen zonverbranding. Zo kun je een verbrande huid kalmeren door deze in te smeren met een verkoelende gel.