Manieren voor tanden bleken


Kopjes koffie, wijntjes, vruchtensapjes zijn allemaal hartstikke lekker, maar je tanden worden er vaak niet mooier van. Daarom staan hier verschillende manieren voor tanden bleken, zodat je gebit weer stralend wit wordt.

Veel soorten eten en drinken laten een verkleuring achter op je tanden. Ook door het roken kun je gelere tanden krijgen. Met gewoon je tanden poetsen krijg je deze verkleuringen niet meer weg. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je tanden kunt bleken en ze zo weer wit kunt krijgen!

Tandpasta

Er zijn verschillende tandpasta’s op de markt die beloven je tanden witter te maken. Toch zijn het vaak de wat prijzigere versies die echt werken. Als je je tanden lichter wilt maken met een tandpasta, kijk dan op de tube wat voor werkzame stof erin zit. Vaak zit er alleen een schuurmiddel in, die een deel van de aanslag op je tanden wel weghaalt, maar ze niet echt witter maakt. Whitening tandpasta’s zijn gewoon te koop bij de drogist, de prijs varieert van een paar euro’s tot ongeveer 20 euro.

Strips

Strips schuren je tanden niet op, maar ze maken ze lichter met een bepaald percentage (waterstof) peroxide. De strips plak je 2 keer per dag een half uur op je tanden. Meestal moet je dit minstens 10 dagen achter elkaar volhouden om het resultaat te krijgen dat je wilt.
Hoe witter je je tanden wilt hebben, hoe hoger het percentage peroxide en hoe duurder de strips zullen zijn. De strips zijn lang niet bij elke drogist te koop, maar op internet zijn er veel online shops die ze aanbieden. De kosten voor de strips zijn een stuk hoger dan voor een tandpasta, maar het resultaat is dan ook een stuk beter. Als je tanden weer wat geler zijn na een tijd, kun je een strip gebruiken om de kleur wat op te frissen.

Bitjes

Bij de tandarts kun je bitjes op maat laten maken voor jouw gebit. Deze bitjes, bleeklepels genoemd, moet je thuis vullen met een speciale gel en in je mond stoppen. Je hapt in de gel, die peroxide bevat, en je tanden worden gebleekt. Ook hierbij moet je meestal een half uur wachten en een paar dagen achter elkaar dit herhalen. Het nadeel hiervan is dat het duur is om de bitjes te laten maken, bovendien kan het oncomfortabel zijn om een half uur met de bitjes in te zitten.

In de salon

Tegenwoordig zijn er steeds meer salons waar je je tanden professioneel kunt laten bleken. In de salon wordt er een gel op je tandvlees aangebracht om dit te beschermen, daarna komt de bleekgel op je tanden. Door een lamp op je tanden te zetten, wordt het proces versneld en versterkt. Meestal duurt een behandeling anderhalf uur en zijn je tanden zichtbaar witter. Na de behandeling blijven je tanden een paar jaar wit, maar de kleur wordt wel steeds minder. Na een paar jaar moet je de behandeling dus herhalen. De prijzen van bleekbehandelingen in een salon beginnen vaak rond de 130 euro. Als je echt spierwitte tanden wil, ben je wel minstens 250 euro kwijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.