Mannelijke modellen doen het vrouwenwerk


Tijdens catwalkshows en in tijdschriften zien we steeds vaker mannen die bewust als vrouw worden afgebeeld. Kortom, mannelijke modellen doen het vrouwenwerk!

Deze androgene modellen kunnen in de mannelijke én vrouwelijke mode ingezet worden. Voor de mode-industrie is dat wel ideaal. Een model die dit doet is de 19-jarige Australische Andrej Pejic. Met zijn lange blonde haren, dunne figuur en vrouwelijke gelaatstrekken ziet hij eruit als een vrouw. Hij heeft in een paar catwalkshows van Jean Paul Gaultier gelopen, stond topless op een cover van New York magazine en staat in vele editorials van tijdschriften, zoals de Vogue en ID-magazine.

Lea T en Martin Cohn

Een ander androgeen model is Lea T. Hoewel Lea T eigenlijk geen man meer is, heb ik haar er toch bijgezet. Dit transseksuele model uit Brazilië heeft voor Givenchy gewerkt en heeft onder andere in Vogue, Vanity Fair en V Magazine gestaan.

Ik heb als laatste mannelijke model dat vrouwenwerk doet gekozen voor Martin Cohn. Hij heeft net zoals Andrej Pejic vrouwelijke gelaatstrekken en een rank figuur, waardoor hij ook gevraagd wordt voor vrouwen klussen.

Ik ben erg benieuwd naar de toekomst van deze androgene modellen. Het is fascinerend wat de mode-industrie ons allemaal brengt, maar ik zie toch wel liever vrouwelijke modellen in de vrouwenkleding.

Bekijk hieronder de foto’s van de modellen en oordeel zelf.

fotos via Models

Leave a Reply

Your email address will not be published.