Meer opbergruimte? 4 tips

kast

Tegenwoordig hebben we allemaal erg veel spullen en dit wil je natuurlijk goed opruimen. Je wilt niet dat alles in het zicht ligt, maar juist mooi weggewerkt hebben. Dit kan helemaal een probleem zijn wanneer je beperkte woonruimte hebt en creatief moet omgaan met de ruimte die je hebt. Gelukkig hebben wij in dit artikel 6 tips waardoor je meer opbergruimte kunt creëren, ook in een kleine woning. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Een wandkast

Dit klinkt misschien logisch, maar bij het inrichten van je woonkamer zul je dit snel vergeten. Je denkt namelijk eerder aan een bank, tafel en stoelen, maar vergeet al snel de opbergruimte. Een industriele wandkast waarin je al je spullen in kunt opbergen kan dan een uitkomst zijn. 

Een salontafel met lades

Hierin kun je misschien een aantal spullen kwijt, maar als je beperkte ruimte hebt, kan dit zeker een uitkomst zijn. Bovendien heb je je spullen ook snel bij de hand als je ze opbergt in de lade van je salontafel. Ideaal dus voor al je belangrijke spullen!

Een bed met lades

Ook hier zul je misschien niet snel aan denken, maar een bed met lades is ideaal. Vaak gebruik je de ruimte onder je bed niet en dit is dan ook erg zonde. Je kunt namelijk veel kwijt op het oppervlakte van je bed. Zo kun je onder je bed je kleding opbergen, maar ook bijvoorbeeld beddengoed. 

Keukenkastjes

Daarnaast zijn keukenkastjes natuurlijk erg functioneel. Hierin kun je meer opbergen dan je denkt en misschien kun je hier dan ook andere dingen in opbergen die je niet zo vaak gebruikt. Natuurlijk kun je in je keukenkastje ook gewoon je kookspullen opbergen. Dit wilt alleen maar zeggen dat een keukenkastje erg multifunctioneel is. 

Kortom, benut de kleine ruimtes goed en probeer waar het mogelijk is gebruik te maken van lades, zoals bij je bed of salontafel. Richt de ruimtes ook logisch in zodat je bijvoorbeeld nog ruimte overhoudt voor een mooie industriele wandkast, waar je al je spulletjes in kunt opbergen.