Meisje van 168 kilo wil schoonheidskoningin worden


Bij een missverkiezing denk je aan vrouwen met een lang en slank lichaam. Maar tegenwoordig zijn ook hele andere missverkiezing. Zo wil een meisje van 168 kilo de dikste schoonheidskoningin ter wereld worden.

De 17-jarige Kirstie Mouncey, uit Hull in Engeland, weegt 168 kilo, is 1 meter 60 lang en droomt ervan om schoonheidskoningin te worden. Ondanks dat Kirstie een BMI van 68 heeft en met morbide obesitas kampt, weerhoudt dit haar niet om haar droom na te jagen. Daarom doet ze mee aan Miss Big Beautiful Woman International missverkiezing, waar ze samen met 300 andere volslanke dames strijdt om het kroontje.

Kirstie houdt van haar lichaam en hoopt dan ook heel erg dat ze de missverkiezing gaat winnen. “Toen ik opgroeide droomde ik al van missverkiezingen. Omdat volslanke dames nu ook als mooi worden gezien, kan mijn droom eindelijk uitkomen. Ik wil graag aan andere dikke tieners laten zien dat je ook met een maatje meer mooi kunt zijn,” vertelt Kirstie aan The sun.

Zelfvertrouwen

Ondanks haar grote maat beschikt Kirstie over heel wat zelfvertrouwen, maar dat is niet altijd zo geweest. Vanaf haar zesde begon de blondine steeds dikker te worden en hoe dikker zij werd hoe wreder kinderen werden. Hierdoor zocht ze troost in eten, maar op haar vijftiende besloot ze om te gaan diëten. Hoewel ze bijna elk dieet probeerde kon Kirstie de verleiding na een tijdje niet meer weerstaan en propte ze zichzelf weer vol.

Haar zelfverzekerdheid kwam pas toen haar eindexamenbal inzicht kwam. Hoewel Kirstie eigenlijk niet naar het feest durfde, kreeg ze een beetje zelfvertrouwen toen ze een mooie paarse avondjurk kocht. “Iedereen zei tegen me dat ik er mooi uitzag. Ik kijk er nu dan ook al naar uit om diezelfde jurk op de catwalk te dragen,” zegt de 17-jarige.

Daarnaast heeft haar zelfvertrouwen ook een enorme boost gehad toen ze haar vriend ontmoette. Ze leerde de 29-jarige Alex Boakye, die dol is op hele dikke vrouwen, via een forum kennen. “Ik vind volslanke meisjes erg mooi en daarnaast heeft Kirstie een speciale uitstraling,” vertelt Alex.

Missverkiezing

Met haar nieuwe zelfvertrouwen hoopt Kirstie, die de jongste kandidaat is, de missverkiezing te gaan winnen, maar dat zal nog niet meevallen. Ze moet het namelijk opnemen tegen 300 vrouwen over de hele wereld. Tijdens de finale, die in november plaatsvindt in Londen, moeten de kandidaten poseren in vrijetijds-, bad- en avondkleding en worden ze beoordeeld op interviewtechnieken en modellencapaciteiten.