Mineralen en vitamine in vlees zorgen voor goede huid

Mineralen en vitamine in vlees zorgen voor goede huid

We willen allemaal een mooie en stralende huid. Hierbij is huidverzorging natuurlijk erg belangrijk, maar ook je voeding heeft veel invloed op de toestand van je huid. Zo zit in vlees erg veel mineralen en vitamine die een goede huid stimuleren. De bereiding van het vlees is hierbij ook erg belangrijk, waarbij een Japans keukenmes zeker goed van pas komt. In dit artikel zullen we deze mineralen en vitamine verder toelichten, zodat je precies weet wat je moet eten en hoe je dit het beste kunt bereiden voor een goede huid. Lees dus snel verder!

Vitamine in vlees

Ten eerste zitten er een aantal belangrijke mineralen in vlees die bijdragen aan een goede en stralende huid. Hierbij kun je denken aan vitamine A. Naast dat vitamine A bijdraagt aan het behoud van de structuur van de huid en functie van de huid, helpt het ook nog eens bij de groei van haar en nagels. Je huid heeft vele functies, waardoor het niet alleen belangrijk is dat het er mooi uitziet, maar ook goed de functies kan uitvoeren. Hierbij kun je denken aan het afvoeren van afvalstoffen en het reguleren van de lichaamstemperatuur. Vitamine A zit in vlees, vis, zuivelproducten, groene bladgroente en wortelen. Daarnaast beschikt vlees ook over vitamine B12, wat bijdraagt aan een gezonde huid. Een tekort aan vitamine B12 kan zelfs resulteren in huidafwijkingen. Gelukkig vind je vitamine B12 in zuivel, vis en groente, waardoor je met een gezond en gevarieerd eetpatroon voldoende vitamine B12 binnenkrijgt. 

Mineralen in vlees

Naast verschillende vitamine, beschikt vlees ook over de nodige mineralen die bijdragen aan een goede huid. Hierbij is zink een erg belangrijk mineraal in vlees. Zink draagt namelijk bij aan de groei en vernieuwing van weefsel en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Doordat zink een antioxidant is beschermt het tegen schadelijke stoffen en helpt het je huid, haar en nagels gezond te houden. Daarnaast beschikt vlees ook over mineralen als selenium, collageen en koper. Koper draagt bij aan de vorming van pigment voor je huid, maar is ook goed voor het bindweefsel. Collageen draagt ook bij aan het bindweefsel en zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. 

Behoud van vitamine en mineralen in vlees

Vlees bevat dus ontzettend veel vitamine en mineralen die bijdragen aan een goede huid. Het is hierdoor wel belangrijk dat je deze vitamine en mineralen ook optimaal benut en consumeert. De bereiding van het vlees heeft hier invloed op. Hier kan een scherp en kwalitatief mes, zoals een Japans vleesmes, ervoor zorgen dat er niets van het vlees verloren gaat en je erg secuur kunt snijden. Daarnaast is het af te raden om vlees te braden. Hierbij verdwijnt er namelijk wel 5% van de vitamine en mineralen in het braadvocht.