How to… een kinderfeestje organiseren

How to… een kinderfeestje organiseren

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Dan zit hij of zij waarschijnlijk al weken met zijn of haar  kinderfeestje in het hoofd. Voor kinderen is dit vaak het moment van het jaar. Voor jou als vader of moeder zijnde, is dit misschien iets stressvoller. Want hoe organiseer je nou een leuk feestje voor je zoon of dochter? Wat voor activiteit gaan de kinderen doen en wat gaan ze eten? In deze blog helpen we je een handje op weg met het organiseren van het leukste kinderfeestje van het jaar! Lees snel verder. 

De uitnodiging

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om na te denken over de uitnodiging. De uitnodigingen moet je namelijk een aantal weken van tevoren de deur al uit doen. Belangrijk is dat je bepaalt wie je wilt uitnodigen. Je kind heeft waarschijnlijk vriendjes en vriendinnetjes op school, in de buurt en ook nog neefjes en nichtjes van dezelfde leeftijd. Denk vooral aan hoe groot je het feestje wilt maken. Baseer hier het aantal uitnodigingen op, maar probeer vooral om geen mensen buiten te sluiten. Vervolgens is het belangrijk om de uitnodigingen te maken. Doe je dit zelf, samen met je zoon of dochter of laat je ze drukken bij een drukkerij? Zet er in ieder geval altijd de datum, tijd en de naam van je kind op. Eventueel kun je de activiteit ook op de uitnodiging zetten. 

Gezellig samen eten

Gezellig samen met z’n allen eten is natuurlijk ook iets wat erbij hoort op een kinderfeestje. Geen feestje zonder lekker eten! Ga je zelf koken of haal je misschien een zak patat? Als je zelf gaat koken, bedenk dan wel dat je waarschijnlijk voor een redelijk grote groep gaat koken. Schakel eventueel hulptroepen in om je te helpen met koken, want de kinderen zijn vast te druk. Tenzij je natuurlijk samen pizza’s gaat maken, dan ben je hier waarschijnlijk al de hele middag mee bezig. Maar veel makkelijker is natuurlijk patat of pizza’s halen! 

De activiteit

Voor de kinderen is dit zeker het belangrijkste onderdeel: wat gaan we doen? Misschien weten ze het al doordat het op de uitnodiging stond of misschien zijn ze aan het gokken, omdat je een hint had gegeven. Maar dit is zeker iets om goed over na te denken. Wil je bijvoorbeeld iets thuis doen? Denk dan aan knutselen, een leuke workshop, een speurtocht of zoals we net zeiden samen pizza’s maken. Maar het kan ook zijn dat je de activiteit liever uitbesteed. Dan zijn er natuurlijk ook genoeg opties. Denk aan de oude klassieker: het zwembad. Of ga naar een overdekt klimparadijs, bowlen, midgetgolfen of naar een trampolinehal. Ook buitenshuis zijn er genoeg opties. Denk er wel aan dat je ook vervoer nodig hebt voor alle kinderen. Dus als je zelf geen grote bus hebt, heb je waarschijnlijk ook hulptroepen nodig die je helpen met alle kinderen op de juiste plek krijgen. 

Tot slot: de outfit hier kan niet zoveel misgaan, maar je zoon of dochter wil er waarschijnlijk op z’n best uitzien op zijn of haar feestje. Hijs hem of haar dan in een leuke nieuwe outfit die je bijvoorbeeld shop op www.hippemensjes.nl. Zijn of haar dag kan dan niet meer stuk!