Nadelen van een liposuctie


Een liposuctie is een zware stap om een slanker lichaam te krijgen. Naast de voordelen van een strakker lichaam zijn er ook nadelen aan een liposuctie.

Natuurlijk is het fijn om een mooi lichaam te hebben, maar moet dit echt ten koste van alles? Voordat je besluit om een liposuctie te laten doen is het handig om alle argumenten voor en tegen zo’n ingreep op een rijtje te krijgen. Aan een cosmetische ingreep zoals een liposuctie zitten de volgende nadelen.

Littekens

Van operaties komen littekens. Ook aan een liposuctie houden mensen een klein litteken over. De zichtbaarheid van een litteken verschilt per geval, maar ga er niet zomaar vanuit dat het bij jou wel mee zal vallen. Hou er rekening mee dat je een litteken overhoudt aan de operatie. Hoe klein het litteken ook mag zijn, het zit er wel voor altijd.

Prijs

Een liposuctie mag dan niet zoveel geld meer kosten als eerst, het blijft toch een hoop geld. Je bent zo 2.000 tot 3.000 euro kwijt als je op meerdere plaatsen vet weg wilt laten zuigen, hiervan kun je ook veel andere leuke dingen doen. Sporten en minder eten kosten je een stuk minder geld. De mogelijkheid tot gespreid betalen is natuurlijk slim uitgevonden door klinieken, maar het is wel jammer als je straks geen nieuwe jurkjes kunt kopen omdat je je strakkere buik nog moet afbetalen.

Risico

Zoals bij elke operatieve ingreep, zijn er ook aan een liposuctie risico’s verbonden. Infecties, complicaties, een chirurgische fout, het kan allemaal gebeuren tijdens of na de operatie. Natuurlijk is de kan hierop niet groot, maar het kan je gebeuren dat jij precies die ene bent waarbij het fout gaat. Hier moet je ook rekening mee houden in je beslissing.

Niet permanent

Een liposuctie wordt vaak permanent genoemd. Tot op zekere hoogte is dit ook zo, maar uit onderzoek is ook gebleken dat het vet wel terugkomt. Niet op de plaats van de eerdere ingreep, maar wel op andere plaatsen. Zo komt het vet dat je op je buik en benen weg liet halen dus wel gewoon terug, maar dan op je armen en benen. Het is niet te voorspellen waar het vet terugkomt, maar binnen een jaar zit een groot deel van het vet weer op je lichaam.