Nederlandse vrouw met een maatje meer is gelukkiger

Vrouw maatje meer is gelukkiger
De kans is groot een klein maatje toch niet zo gelukkig maakt als je altijd hebt gedacht. Nederlandse vrouwen met een maatje meer staan namelijk gelukkiger in het leven en zijn blijer met hun uiterlijk.

86% van de Nederlandse vrouwen met een maatje meer geeft aan gelukkig te zijn. Terwijl maar 77% van de vrouwen met een maatje minder aangeeft dat ze gelukkig is. Dat blijkt uit een onderzoek van Vrouwblog.nl onder 892 van haar bezoeksters tussen de 26 en 48 jaar.

Definitie maatje meer

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de Nederlandse vrouw van 20 jaar of ouder gemiddeld 168 cm lang, 70 kg en heeft een BMI van 24,8. Voor het onderzoek is er gekeken of de vrouw onder of boven het gemiddelde BMI valt, hoe gelukkig ze zichzelf vindt en hoe gelukkig ze is met haar uiterlijk.

Ook gelukkiger met hun uiterlijk

Verder bleek uit het onderzoek dat vrouwen met een BMI hoger dan 24,8 gelukkiger zijn met hun uiterlijk. 54% gaf aan niets te willen veranderen aan hun uiterlijk en tevreden te zijn met hoe ze eruitzien.

Vrouwen met ondergewicht en obesitas zijn het mist tevreden met hun uiterlijk

Zowel vrouwen met ondergewicht als vrouwen met obesitas gaven aan minder gelukkig te zijn in hun leven, maar voornamelijk ontevreden te zijn met hun uiterlijk. Meer dan de helft gaf aan dat hun uiterlijk een belangrijke rol speelt in de mate van algemeen geluk.

Vrouwen zijn het gelukkigste met hun gezin

Op de vraag waarmee ze het gelukkigste zijn, blijkt dat vrouwen het gelukkigste zijn met hun gezin. De bezoeksters konden kiezen tussen inkomen, opleiding, woning, werk, uiterlijk en gezin.