De nieuwe Philips ReAura


Eerder kon je al thuis aan de slag met definitieve ontharingsapparaten. Nu kun je ook thuis je huid verbeteren met een laserapparaat. Philips komt met de ReAura, die belooft je rimpels te verminderen en je huid mooier te maken.

De laser zorgt ervoor dat je huidcellen zich sneller vernieuwen, waardoor je huid er beter uitziet. Door de stimulering van collageenaanmaak worden je rimpels minder zichtbaar. De RéAura is gemaakt in samenwerking met de makers van Fraxel Lasertechnologie. Deze technologie wordt ook gebruikt in veel beautyklinieken. Het thuisapparaatje van Philips doet mij nog het meeste denken aan een oorthermometer.

Veilig

Volgens Saskia Maas van Philips is de laser volkomen veilig. “De intensiteit van de laser is lager dan die in de salon en het is niet schadelijk voor de huid. Als je de Lumea van Philips hebt, wordt afgeraden om de apparaten direct na elkaar te gebruiken. Dit kan onprettig voelen op je huid.” De laser is geschikt voor het gezicht, voor de hals, je decolleté, je handen en je onderarmen. Als je hem op andere lichaamsdelen gebruikt, gebeurt er niets vreemds. “De laser werkt op andere lichaamsdelen hetzelfde, maar er is geen noemenswaardig effect.”

Het apparaat klinkt veelbelovend, maar het is dan ook niet voor niets. Het apparaat is op de markt gebracht voor 899 euro. Daar komen ook nog een voorbereidende gel en een aftercare crème bij. Ik ga de ReAura zeker niet aanschaffen voor dit bedrag, dus ik ben benieuwd of er nog goedkopere varianten uitkomen.