Ontspanning en orgasme goed voor de gezondheid

Ontspanning en orgasme goed voor de gezondheid

Gezond eten en sporten is natuurlijk goed voor je gezondheid. Verder is het ook belangrijk om af en toe te ontspannen. Het is al bekend dat je helemaal ontspannen bent wanneer je een orgasme hebt. Er gebeurt natuurlijk meer in je lichaam wanneer je een orgasme hebt, maar is ontspanning en een orgasme goed voor je gezondheid? Lees snel verder. 

Vruchtbaarheid verhogen 

Zowel de hormonale als fysieke effecten van een vrouwelijk orgasme zou de kans op bevruchting verhogen. De samentrekkingen in de vagina tijdens een orgasme zorgen ervoor dat de zaadcellen makkelijker op de juiste plaats terechtkomen. Bovendien kan het regelmatig klaarkomen van een vrouw een positief effect hebben op de menstruatiecyclus. Je cyclus zal stabieler worden, waardoor je dus op termijn je vruchtbare dagen kunt berekenen, waardoor de kans op een zwangerschap vergroot wordt. 

Ontspannen

Ontspanning en een orgasme liggen dicht bij elkaar. Wanneer je een orgasme hebt, ben je volledig ontspannen. Hierdoor komt er een gelukshormoon vrij, waardoor stress en depressieve gevoelens zullen afnemen of zelfs zullen verdwijnen. Dit komt doordat een orgasme je een boost endorfine geeft, wat zorgt voor een ontspannen en vrolijk gevoel. Hierdoor heeft het ook nog eens een positief effect op je humeur. Dit geldt natuurlijk ook voor mannen. 

Immuunsysteem

Bovendien heeft een orgasme ook een positief effect op je immuunsysteem. Dit klinkt misschien tegenstrijdig met een ontspannen gevoel krijgen van een orgasme, maar tijdens een orgasme maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dit is in zeer kleine hoeveelheden, waardoor je je alsnog erg ontspannen voelt na een orgasme. Toch heeft deze kleine hoeveelheid stresshormoon een positief effect, namelijk op je immuunsysteem. Het hormoon oxytocine zorgt ervoor dat er niet teveel stresshormoon vrijkomt tijdens een orgasme en dat het dus in balans is. 

Een vibrator 

Na al deze voordelen is het dus helemaal niet gek om een orgasme wat vaker te stimuleren door bijvoorbeeld een vibrator. Hierin heb je vele soorten en maten met allemaal hun eigen eigenschappen. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een krachtige vibrator, dan is een Tarzan vibrator een goede optie. Verder is het belangrijk om na te gaan wat je van een vibrator verwacht. Wil je het uitwendig of inwendig gebruiken? Wil je het alleen of juist samen gebruiken? Welk materiaal lijkt je prettig? Wil je een vibrator met verschillende standen of is één stand genoeg? En kies je juist voor een vibrator die werkt op batterijen of voor een oplaadbare vibrator? Er zijn genoeg keuzes, waardoor er altijd wel een vibrator is die aansluit bij jouw wensen. 

Kortom, een orgasme zorgt voor ontspanning en is zeker goed voor je gezondheid. Het geeft je een ontspannen en vrolijk gevoel en kan er zelfs voor zorgen dat depressieve gevoelens verdwijnen. Verder is het ook nog eens goed voor je immuunsysteem, doordat er een zeer kleine hoeveelheid van een stresshormoon vrijkomt. Regelmatig een orgasme kan zelfs je vruchtbaarheid verhogen en je menstruatiecyclus stabiliseren. Al deze voordelen kunnen gestimuleerd worden door een vibrator. Hierbij is het wel belangrijk om een kwalitatief goede vibrator aan te schaffen die aansluit bij jou of jullie wensen.