Oogschaduw voor andere dingen gebruiken


Ben je gek op die ene kleur oogschaduw, en zou je wel meer producten in die tint willen? Sommige make-up producten kun je voor meerdere dingen gebruiken. Zo kun je een oogschaduw gebruiken voor eyeliner, blush, lippenstift en zelfs nagellak.

Blush

Een roze of rode oogschaduw is vaak prima te gebruiken als een blush. Dit is natuurlijk ook handig als je een miskoop hebt gedaan. Pas wel op, want oogschaduw kan meer pigment bevatten. Begin dus met een klein beetje en bouw je blush in lagen op. Die lelijke roze oogschaduw geeft dan opeens een hele mooie blos op je jukbeenderen!

Lippenstift

Dit gaat eigenlijk alleen met een losse poederoogschaduw. Ook heb je hier een transparante lipgloss of een lippenbalsem voor nodig. Het is het handigst om de losse poeder in een apart bakje te doen, zodat er geen gloss in je oogschaduwpotje komt. Eerst doe je wat van de lippenbalsem of de lipgloss op een lipkwastje. Daarna dip je deze in de losse poeder. Breng dit daarna aan op je lippen. Als je een bijpassende lichtere oogschaduw hebt, is het mooi om deze in het midden van je lippen op te doen. Daardoor lijken je lippen voller.

Eyeliner

Gebruik een eyelinerkwastje om de oogschaduw langs je wimperrand aan te brengen. Maak het kwastje van te voren een beetje vochtig met water of een lenzenvloeistof. Breng daarna de oogschaduw aan als een eyeliner. Als je oogschaduw gebruikt als eyeliner, is het belangrijk om eerst een goede primer of een oogschaduwbasis te gebruiken. Anders is die strakke lijn zo uitgeveegd..

Nagellak

Ook hier heb je weer losse poeder oogschaduw nodig. In een apart bakje meng je de poeder met een transparante nagellak. Met een apart kwastje kun je de lak daarna op je nagels aanbrengen. Voor deze manier heb je behoorlijk wat oogschaduwpoeder en nagellak nodig! Bewaren gaat wat lastiger, omdat de nagellak snel droogt. Maar uiteindelijk heb je wel een nagellak in je favoriete kleur.