Organiseer een beautymiddag voor Moederdag


Wil jij jouw moeder verassen met Moederdag? Is zij gek op beauty en heb je geen groot budget voor een cadeau? Organiseer dan zelf een beautymiddag! Lees hier hoe jij een complete beautymiddag kan organiseren!

Bijna alle vrouwen vinden het heerlijk om in de watten gelegd te worden en met haar uiterlijk bezig te zijn. Een beautymiddag zal dan ook zeker in de smaak vallen bij jouw moeder. Helaas is een bezoekje aan een kuuroord of schoonheidsspecialiste best prijzig. Maar gelukkig kun je het ook heel gemakkelijk zelf organiseren!

Benodigdheden:

  • Reinigingsmelk
  • Gezichtsscrub
  • Masker
  • Tonic
  • Dagcrème
  • Nagelolie
  • Nagelvijl
  • Bokkenpoot
  • Handcrème
  • Nagellak

Gezicht reinigen

Je begint met het reinigen van het gezicht. Doe dit ook als er geen make-up op de huid zit, je zult zien dat er nog een hoop vuil vanaf komt. Vul vervolgens een kom met heet water en stoom 5 tot 10 minuten. Hierdoor gaan alle poriën open staan.

Scrubben

Nu de huid schoon is en de poriën openstaan, kunnen we verder met stap 2. Breng met natte handen een gezichtsscrub aan en masseer het zachtjes in. Maak ronddraaiende bewegingen over het hele gezicht. Vermijd de huid rond de ogen, deze is namelijk erg gevoelig.

Masker

Breng vervolgens een masker aan op het gezicht. Welk masker je kiest, is afhankelijk van het huidtype. Je kunt overigens ook zelf makkelijk maskers maken. Maak bijvoorbeeld een bananen of chocolademasker!

Dagcrème

Als het masker is ingetrokken en afgespoeld, kun je tot slot wat tonic op de huid aanbrengen en een dagcrème opsmeren. De huid heeft nu een echte oppepper gekregen!

Nagels reinigen

Nu het gezicht klaar is kunnen we verder met de nagels. Net als de huid, begin je met het schoonmaken van de nagels. Maak de nagels schoon met een nagellakremover.

Nagelriemen

Masseer de handen vervolgens zachtjes in met een olie om de nagelriemen te verzachten. Nu kun je gemakkelijk met een bokkenpootje de nagelriemen terug duwen.

Vijlen

Vijl de nagels met een kartonnen vijl. Deze brengt namelijk het minste schade aan. Vijl niet heen en weer, maar in dezelfde richting. Herhaal dit totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Maak ook de onderkant van de nagels schoon met het puntje van een nagelvijl.

Nagelbadje

Doe de nagels in een badje van water en olijfolie of citroen. Hier worden de nagels sterk van en gaan ze glanzen. Doe dit 5 tot 10 minuten en droog ze vervolgens goed af.

Handcrème

Breng een nagel- of handcrème aan en laat deze goed intrekken voordat de nagels gelakt gaan worden.

Lakken

Tot slot kun je de nagels gaan lakken. Lak ze met een leuk kleurtje of breng french manicure aan. Begin altijd met een basis, eindig met een topcoat en laat de nagels goed opdrogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.