Overmatig zweten voorkomen


Overmatig zweten is heel vervelend. Natuurlijk zweet iedereen, maar sommige mensen zweten extreem veel. Met de volgende tips kun je overmatig zweten voorkomen.

Bacteriën

In principe is zweet geurloos, maar doordat er bacteriën bij het zweet komen, ontstaan er vieze geurtjes. Het is dus jouw taak om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën bij kunnen komen. Een heel belangrijk onderdeel hierin is hygiëne.

Was je oksels minstens één keer per dag en wanneer je veel zweet of iets intensiefs moet doen, fris ze dan vaker op. Zo voorkom je vieze geurtjes, zweetplekken en voel je jezelf meteen een stuk schoner.

Ontharen

Haren zijn een perfecte nestelplek voor bacteriën. Zorg er daarom voor dat er geen haren te vinden zijn onder je oksels, zodat de bacteriën daar niet in kunnen gaan zitten.

Kleding

Ook kleding kan overmatig zweten voorkomen. Want als de zweetgeur eenmaal in je kleding zit, blijft deze om je heen hangen. Doe daarom iedere dag schone kleding aan.

Draag geen strakke of te kleine kleding, want daar zie je de zweetplekken helemaal goed in. Daarnaast kun je beter kiezen voor katoenen, wollen of linnen kleding dan synthetische kleding. Qua kleuren moet je ook rekening houden met zweetvlekken, want in gekleurd T-shirts zie je meer dan in een zwart of wit T-shirt.

Deodorant

Een deodorant is er voornamelijk voor om de vieze geurtjes te verbloemen. Naast de gewone deodorant, kun je ook kiezen voor een speciale anti-transparant. Wanneer je heel veel zweet is dat een betere keuze dan een gewone deo. Sowieso moet je goed kijken welke deodorant het beste bij jou past en niet zomaar de goedkoopste kopen.

Voedsel

Je denkt nu misschien wat heeft voedsel in hemelsnaam met zweten te maken? Maar eigenlijk heel veel, want bepaald soort eten zorgt ervoor dat je anders gaat ruiken of meer gaat transpireren. Pas daarom op met pittig eten en knoflook.

Ritme

Om overmatig zweten te voorkomen is het belangrijk dat je geen extreme dingen gaat doen als het heel warm is buiten. Hou rekening met de dingen die je gewend bent en pas je ritme aan op de temperatuur.

Okselpads

Wanneer je echt heel erg zweet kun je okselspads kopen. Dit zijn een soort inlegkruisjes voor je oksels. Deze okselpads nemen het vocht in zich op, waardoor je geen vervelende vlekken zult zien in je kleding.

Odorex

Naast okselspads zijn er nog meer middelen waarmee je overmatig zweet te lijf kunt gaan. Zo heeft het merk Odorex speciale crèmes, sprays, deppers en lotions die ervoor moeten zorgen dat je minder zult zweten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.