Zomerproof make-up


In de zomer is het een stuk lastiger om te zorgen dat je make-up goed blijft zitten, vooral als het buiten heel warm is en het zweet je op je voorhoofd staat. Daarom vind je hier zomerproof make-up.

Primer


Een primer is een crème die zorgt voor een extra laagje op je huid zodat de huid egaler is en je make-up zich beter kan hechten, waardoor het beter blijft zitten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Velvet Touch foudation primer van Gosh (€15,99), Prep + Prime Skin van MAC (€21) of Smoothin Foundation Primer van Pupa (€29).

Foundation met SPF


In de zomer is het handig om een foundation met SPF te dragen zodat je huid goed beschermd wordt tegen de zon. Als je een vloeibare foundation kiest kun je gaan voor een waterproof foundation, maar het is nog beter om een olievrije foundation te gebruiken zoals Vitalumière Aqua foundation van Chanel met SPF15 (€39,50). Er zijn ook foundations in poedervorm zoals Illuminating Finish Powder met SPF12 van Bobbi Brown (€40) en getinte crèmes zoals City Block Sheer Oil-Free Daily Face Protector met SPF 25 van Clinique (€25).

Vloeipapiertjes


Om te voorkomen dat je huid gaat glimmen heb je speciale vloeipapiertjes voor je gezicht, deze nemen het vet van je huid op zoals Oil Control Blotting Paper van Shiseido (€18). Ze zijn er ook met gezichtspoeder erop, zodat je make-up meteen bijgewerkt is, bijvoorbeeld die van Papier Poudre (€6,64).

Waterproof mascara


Gebruik in de zomer in ieder geval een waterproof mascara om te voorkomen dat het uitloopt wanneer je zweet. Goede voorbeelden zijn Max Factor False Lash Effect waterproof mascara (€16,99) en de bekende Great Lash mascara van Maybelline (€10). Een extra tip is om wat poeder op je oogleden aan te brengen om te voorkomen dat je mascara afgeeft op je oogleden.