Peeling maken met haver


Een haverpeeling is in een handomdraai gemaakt en zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd, terwijl je huid wordt gehydrateerd. Daarom vind je hier het recept om zelf een peeling met haver te maken.

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om je eigen peeling te maken. Deze peeling met haver is na het maken meteen klaar voor gebruik. De haver zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en heeft een kalmerend effect op de huid. De honing werkt vochtinbrengend.

Ingrediënten:

  • 100 gram Gemalen haver
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • Warm water

Peeling maken

In een kom verdun je de honing met 4 eetlepels warm water. Vervolgens roer je de gemalen haver door het mengsel en voeg je warm water toe totdat het een gladde pasta wordt.

Je gebruikt de peeling met haver door je gezicht en lichaam vochtig te maken met lauw water, de haverpeeling aan te brengen en deze zachtjes in te masseren. Hierna spoel je het er weer af met lauw water.

Let op: Je kunt deze haverpeeling niet langer dan 1 dag in de koelkast bewaren. Het is dus het makkelijkst om de peeling te maken direct voordat je het gebruikt.