Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom 2
De lente en bloemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vond ik dit het prefect moment om de Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom collectie te testen.

De Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom is een limited edtion lijn die bestaat uit een shampoo, bath & shower gel, een bodylotion en een eau de toilette. De witte bloemen van de gardeniaboom aangevuld met transparante bloemen spelen de hoofdrol in deze collectie. De producten zitten verpakt in mooie witte flacons met daarop getekende gardenia takken.

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom shampoo, bath & shower gel

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom shampoo shower gel
Vorig jaar heb ik de Philosophy Raspberry Sorbet shampoo, bath & shower gel gereviewd en hier was ik niet erg over te spreken. Omdat de verpakking van de Field of Flowers Gardenia Blossom er veelbelovend uitzag had ik goede hoop. Helaas viel deze variant alleen ook weer erg tegen.

Uit de fles komt tijdens het gebruik een lekkere zachte bloemengeur. Na het douchen ruik ik deze amper terug op mijn huid. Ik houd juist van zachte geuren, maar dit product blijft absoluut niet hangen.

Daarnaast merkte ik ook direct dat de douchegel mij huid uitdroogt. Na 1 keer ben ik dan ook gestopt. Bij de Raspberry Sorbet variant had ik hier ook last van en werd mijn huid naast droog ook branderig en vuurrood.

De shampoo, bath & shower gel zit in een flacon van 480 milliliter en kost 20,56 euro.

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom body lotion

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom body lotion
Na het douchen met de Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom shampoo, bath & shower gel was mijn huid erg droog waardoor een bodylotion geen overbodige luxe was. De lotion heeft een luchtige structuur, smeert makkelijk uit, trekt snel in en plakt niet. Het product hydrateert alleen niet goed. Na gebruik was mijn huid wel zachter, maar nog altijd droog van de douchgel.

De bodylotion heeft ook een zachte gerdenia bloesem geur. Na het insmeren blijft deze geur urenlang hangen. Het is niet overheersend en ruikt lekker fris.

De bodylotion zit verpakt in een pompflacon van 480 milliliter en kost 42,17 euro.

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom eau de toilette

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom eau de toilette
De Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom eau de toilette heeft net als de andere producten uit de collectie een zachte bloemengeur. De geur doet mij denken aan een bloemenveld en is subtiel, zacht en romantisch. Het heeft een poederig karakter en de eau de toilette blijft goed hangen.

De eau de toilette zit in een flesje van 60 milliliter en kost 42,11 euro.

Conclusie

Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom
De Philosophy Field of Flowers Gardenia Blossom collectie heeft een lekkere en zachte bloemengeur en de verpakkingen van de producten zien er geweldig uit. Ondanks dat zou ik de producten zelf niet kopen. De shampoo, bath & shower gel is niet geschikt voor mijn gevoelige huid en ook de bodylotion doet niet al te veel. Voor de prijs van deze producten zijn zeker betere alternatieven te koop. De eau de toilette wist mij overigens wel te verrassen. De geur is vrouwelijk en past goed bij de lente.