Redenen om geen borstvergroting te laten doen


Een borstvergroting staat hoog in de top 10 met meest uitgevoerde plastische operaties. Veel mensen maken gebruik van de optie om grotere borsten te kopen. Toch zijn er ook redenen om juist geen borstvergroting te laten doen.

Er zijn veel redenen waarom vrouwen voor een borstvergroting kiezen. Omdat ze simpelweg grotere borsten willen, omdat ze onzeker zijn of omdat er iets niet goed is aan hun natuurlijke borsten. Maar er zijn net zo goed redenen om dit juist niet te doen. Er moet ook goed nagedacht worden over risico’s, complicaties en de werkelijke reden waarom je niet tevreden bent met je natuurlijke lichaam.

Onnatuurlijk

Een borstvergroting heeft soms, bewust of onbewust, een nogal onnatuurlijk resultaat opleveren. Niet alleen kunnen ze er opvallend rond en stevig uitzien, ze kunnen ook heel onnatuurlijk aanvoelen. Mannen vinden grote borsten vaak leuk, maar wanneer ze aanvoelen als twee opgeblazen ballonnen zullen ze hier wel op terug komen. Natuurlijk verschilt het nog per soort implantaten hoe natuurlijk de borsten uiteindelijk worden, maar het blijft nep.

Risico’s

Snijden in een gezond lichaam, dat is onnodig. Bij een operatie liggen altijd risico’s op de loer. Ook wanneer de ingreep achter de rug is, kunnen er nog complicaties optreden. Onlangs kwam nog in het nieuws dat duizenden vrouwen hun implantaten moeten laten vervangen, omdat ze niet voldoen aan de eisen. De implantaten zouden sneller scheuren en lekken, waardoor de vrouwen een verhoogd risico hadden op complicaties.

Prijs

Hoewel borstvergrotingen tegenwoordig al een stuk goedkoper zijn dan eerst, blijft het een grote uitgave. De gemiddelde borstvergroting kost al snel 2.000 euro. Soms is er een extra operatie nodig, waardoor er nog kosten bijkomen. De vraag is dan of je zoveel geld over hebt voor een paar nieuwe borsten, of dat je er liever iets anders van koopt.

Tevreden

Veel mensen geven als reden tegen plastische chirurgie aan dat ze compleet tevreden zijn met hun eigen lichaam. Dit wil niet zeggen dat ze van zichzelf vinden dat ze het perfecte lichaam hebben. Het kan ook zijn dat ze eerst niet gelukkig waren, maar zichzelf nu geaccepteerd hebben. Uiteindelijk gaat het erom dat je tevreden bent met je eigen lichaam.