Review: Kruidvat reinigingsgel droge en gevoelige huid


Iedereen weet dat een goede reiniging bijdraagt aan een mooie huid. Daarom test ik de reinigingsgel van Kruidvat voor de droge en goevelige huid, je leest hier wat ik van dit product vind.

Product

De reinigingsgel van de Kruidvat is speciaal voor de droge en gevoelige huid. De gel beloofd een snelle en zuiverende reiniging door middel van amandel extract, pro-vitamine B5 en verzachtende allantoïne. Ook zou mijn huid na gebruik fris en zacht aanvoelen. De verpakking van het product is vrij eenvoudig en heeft wat roze details.

Gebruik


Om eerlijk te zijn ben ik erg benieuwd naar dit product, ik heb namelijk eerder producten van Kruidvat gebruikt voor de gevoelige huid en deze bevielen mij niet. Ik heb zelf een normale huid en mijn ervaringen met Kruidvat producten voor de gevoelige huid zijn dat deze op mijn huid erg prikken en rode vlekken veroorzaken.

Het product is gemakkelijk in gebruik, je laat een beetje gel in je handen schuimen, wast hier je gezicht mee en spoelt dit af met lauwwarm water. Nadeel is dat er zodra je in de tube knijpt in een keer heel veel gel uitkomt terwijl je lang niet zoveel nodig hebt omdat de gel erg vloeibaar is. 

Resultaat

Ik heb dit product ruim 1 week gebruikt en heb ongeveer de helft van de keren last gehad van een rode en prikkende huid. Ook al heb ik dit eerder meegemaakt met producten voor de gevoelige huid van Kruidvat, toch verbaas ik mij er opnieuw over. Ik vind het heel vreemd dat producten die zacht en verzorgend moeten zijn voor een droge en gevoelige huid op mijn normale huid zo kunnen irriteren. Ik vraag mij ook echt af hoe een gevoelige huid op deze gel zou reageren.

De keren dat mijn huid normaal op de gel reageerden voelde deze na gebruik inderdaad zacht en gereinigd aan. Dit gevoel duurden helaas niet lang, na een half uurtje was mijn huid weer precies hetzelfde als voorheen. Ik zou dit product niet opnieuw kopen, maar misschien dat het voor vrouwen met een droge of gevoelige huid wel geschikt is.

Product: Kruidvat reinigingsgel droge en gevoelige huid
Prijs: €2,09

Pluspunten:
+ Gemakkelijk in gebruik
+ Huid voelt zacht aan

Minpunten:
– Prikkende en rode huid
– Komt veel uit de tube

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”6.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”4.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”3.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”6.0″]